Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
mickpl +384
3 rzeczy, które ostatnio zapowiadano, a które zdecydowanie powinny wejść. Wszystkie wg uznania samorządu co do konkretnych obszarów:
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
1. podatek od pustostanów
2. zakaz airbnb
3.
W necie info, że koszt produkcji GTA 6 włącznie z marketingiem to ok 2mld USD... 2000 mln USD...
Nie wiem co to za bulshit czy co ma być w tej grze tak drogiego.
Bo w ten sposób to możemy się podniecać, że pojedyńcze filmy mają budżety po kilkaset milionów
Bo to nowoczesna gra będzie
@asdfzxcvqwerty: 270 baniek razem z marketingiem.
@asdfzxcvqwerty: oni to w ogóle kreatywną księgowość chyba uprawiają bo podane było na necie kiedyś, że 300 baniek za podstawke a teraz widze 450 baniek razem z DLC i dodatkami i patchami itd itp.
@wuwuzela1: Info z d--y
Chociaż może też być to prawda, ale kwota 2 mld dolarów to będzie budżet na wszystko dosłownie. W sensie sama gra, DLC, online, marketing, rozwijanie gry przez następne 10 lat czy więcej. Wtedy miałoby to sens nawet.
@wuwuzela1: Czyli gra komputerowa miałaby kosztować prawie 2 razy więcej niż wszystkie filmy avengersów? xD Oj tak, na pewno to nie fejk
@LamajHarma: Tak, taką gierkę robi się kilka lat ogromnym zespołem ludzi. Większość cutscenek robiona jest przez motion capture, z użyciem aktorów, wyjdzie z tego o wiele więcej materiału niż w serialu tv. Przecież to ma scenariusz i reżyserię. Do tego programiści, graficy, QA itd. No i finalnie marketing. Napisy końcowe w RDR2 są o wiele dłuższe niż
@Mamiser: Ale wy wiecie, że RDR2 był w produkcji przez 8 lat? xD A budżet i tak raczej nie przekraczał 500 milionów
@LamajHarma: no wiemy, a gta 6 to co rok robią? xD
to nie sa jakies kosmiczne koszta biorac pod uwage kosmiczne projekcje jakie to zarobi (przykladowo, polecam zobaczyc koszty nowych avatarow) + jest to projekt ktory moga rozwijac rownie dlugo/dluzej jak gta V
Co do kosztów pewnie wyjdzie dużo mniej, ale oczekiwania sprzedażowe są potężne, ma pobić wszystkie rekordy i to mocno.
Gta V czy Rdr2 po uwzględnieniu inflacji to ok 350 mln każda....
6x więcej ?....