Aktywne Wpisy
Winden +70
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
monalisssa +2
Poruszałam się pojazdem nr2. Ruszyliśmy jednocześnie z nr1. W tym czasie pojazd3 ruszył praktycznie równo za nr2 tak że w momencie jak miałam wjechać na pas drogi głównej, to on się tam znalazł. Na szczęście nic nie jechało z naprzeciwka i odczekałam na lewym pasie drogi głównej aż przejedzie dalej. Zaznaczam że nr3 stał za nr2 tylko jak on ruszył, to ten się wbił szybko na prawo. Byłam na wysokości tej "grubszej"
https://grzejnikisklep.eu/pl/p/POMPA-CIEPLA-LG-THERMA-V-MONOBLOK-S-7%2C0kW-1-fazowa-HM071MR.U44/800
#pompaciepla #ogrzewanie #czystepowietrze
Wydaje mi się że twój dom nie zalicza się do dobrze izolowanych a jednocześnie dobrze jest mieć zapas mocy na wypadek gorszej temperatury czy coś takiego.
MOIM ZDANIEM w twoim przypadku nawet przy temp ok 0 stopni już może ci braknąć mocy a pompa będzie na pełnych obrotach.
Jeśli masz większy metraż niż 76 ale do remontu to przyda ci się więcej mocy
jeszcze licz czy wschod czy zachod
Czy pompa da radę - musisz policzyć ozc ( cieplo.app ), wg mnie na tak mały dom spokojnie da radę. Ale Musisz mieć pewność
Czy pompa jest dobra - tak, LG bardzo długo robi pompy ciepła. Ta generacja ładnie trzyma moc przy spadku temperatury.
Wg mnie da radę ;) mówię jako uzytkownik
Jak już się napaliłeś na 7kw i jestes na nią maksymalnie zdecydowany to przynajmniej docieplij ściany żebyś nei został z ręką w nocniku.