Aktywne Wpisy
Raum +579
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +135
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
"W tej wersji Monopoly jesteś spłukanym Millenialsem, więc umówmy się - nie masz zbyt wielu pieniędzy... To co zostało wydaj na zbieranie doświadczeń! Przenocuj na kanapie u rodziców, weź udział w tygodniowych warsztatach z medytacji, napij się sojowego latte czy spędź kilka nocy w więzieniu, aby zdobyć żetony "doświadczeń". Zdobywaj więcej kapitału społecznego jako pierwszy gracz na polu doświadczenia, ale nie bądź ostatni, bo zostaniesz okrzyknięty lamusem! Stracisz również punkty na koniec gry."
Czyli wakajki, trendsetterstwo i inne formy społecznej agonii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #gryplanszowe #hasbro #monopoly
A ta wersja to bardziej dla osób, które chcą spędzić w “miłej” atmosferze grę, bo działa na zasadzie zdobywania doświadczenia (im więcej punktów tym wygrywasz), a nie przemyślenia/szczęścia i opłaty za czynsz. Po prostu całkowity inny typ.