Aktywne Wpisy
uniwerstal +657
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Walić tych wszystkich wielkich "bohaterów" co plują na Ukraińców i myślą, że są nie wiadomo jak odważni, bo szczekają na biednych ludzi, z których wszyscy przeżywają swój prywatny koszmar (co niby może być gorszego, niż najazd największego państwa na świecie na twój kraj?) i przyjechali do nas żeby poczuć chociaż trochę normalności i bezpieczeństwa. Ktoś tam z nich coś odwali? Popełni przestępstwo? No to pyk pod sąd jak każdego polskiego Patusa i tyle, a nie wyżywać się na narodzie stojącym w obliczu dziejowej tragedii.
I nie wstydzę się powiedzieć, że Ukraińcom należy się szacun za to, że stanęli do obrony swojego kraju przeciwko wiedźmie rosji i to w sile kilkuset tysięcy ludzi aktywnie walczących aktywnie na froncie i pewnie z 10x tyle jakoś pozawojskowo wspierając te działania, często na zasadzie wolontariatu robiąc jakieś świeczki okopowe, klepiąc z blachy elementy wyposażenia, dowożąc jedzenie, itd. Wyobraźcie sobie skalę tego ilu ludzi tam ryzykuje własnym życiem nawet tylko przebywając na Ukrainie, żeby powstrzymać ruskich. Chciałbym, żebyśmy my jako Polacy zdali taki test jeśli nadejdzie (nie daj Boże) podobnie jak Ukraińcy.
I że jak ja, czy któryś z was będzie zdychał w okopie pod Białą Podlaską, to jakiś niemiec zaślepiony ruską propagandą nie pobije twojej żony/dziewczyny, inny nie powie twojej córce, że da jej schronienie pod swoim dachem za pewne drobne usługi, a synek nie będzie bity przez niemieckie dzieci w szkole za to, że mówi ze śmiesznym slowiańskim akcentem, a tatusie powiedzieli im, że przyjechali do was zabierać pracę i tak naprawdę te b---y co spadają na Wrocław to w CGI.
#przemysleniazdupy #wojna #ukraina #rosja #bekazpodludzi #gorzkiezale
@MackaCthulhu: i tu jest chyba największy problem - generalizowanie. Wkładanie całego narodu do jednego wora zarówno przez tych, co są antyukraińscy, jak i przez tych co Ukraińcom sprzyjają.
Nie wszyscy Ukraińcy to bohaterowie. Mają statystycznie dokładnie taki sam przekrój społeczeństwa jak i my, Zdarzają się patusy, jak i u
@MackaCthulhu: Zdamy ten test znacznie lepiej - my już nie popełnimy tego błędu, że pozwoli się wyjechać kilku milionom kobiet na obczyznę, bez absolutnie żadnej szansy na odbudowę demograficzną po wojnie. To jest tajemnica poliszynela.
@Dr_Manhattan: Nie? A jak tego zabronisz? Zreszta już od lat Polki masowo emigruja i wychodza za obcokrajowców czesciej niż polscy mężczyzni.
@szurszur: Nieważne jak, cywile nie muszą wiedzieć wszystkiego. Zrobi się to bardzo prosto i to przy współpracy z Niemcami + Czechami - nikt cię z otwartymi ramionami witał nie będzie, pozostają lasy/rzeki/góry i ucieczka na dziko.
A z tym, że Polki masowo wychodzą za obcokrajowców to masz absolutną rację -
@MackaCthulhu: Luzik, koło c---a mi to lata ;) Zostawiłem komentarz dla innych, którzy czytają ale niekoniecznie chcą komentować - sam przez lata byłem takim użytkownikiem Wykopu ;) Wszystkiego dobrego życzę ;)
Piękne słowa Mirku, nic wiecej nie musze dodawać.
@Dr_Manhattan: No to napisz co sie zrobi? Zrobi obozy dla kobiet? Chyba kpisz, ze to wypali. Z takich obozów to dopiero beda do burdeli brac - tak było w wojnie w byłej Jugosławii.
Miałbym w dupie że Polak/Anglik/ Hiszpan czy kaj bym wylądował by mi wytykał że jestem DEZERTEREM ZE OJCYZZNA WZYWA. Chociaż bym żywy był a nie umarł znikąd 2 dnia na froncie.
Kto chce niech walczy droga wolna ale NIE MOZNA zmuszać ludzi do walki za kreski na mapie
A co do tych co najbardziej pluja na ukrow to zaloze sie, ze w
Nawet gdybyś był tą mniejszością jak piszesz to co z tego?