Wpis z mikrobloga

Jestem przed tynkami (gipsowe). Chcialem zrobic listwy ledowe podtynkowe w korytarzu i salonie. Cos takiego jak na zdjeciu - oferta z alledrogo - https://allegro.pl/oferta/profil-podtynkowy-aluminiowy-czarny-do-tasm-led-klosz-transparentny-2m-16080881140

I teraz pytanie, czy lepiej to zamontowac przed tynkami i zrobic tynk wokol, czy lepiej po tynkach powycinac jakas bruzdownica czy czym podobnym? Zastanawiam sie czy tynkarze tego za bardzo nie zniszcza podczas roboty. Robil ktos cos podobnego, jakies doswiadczenie, porady?
#budujzwykopem #remontujzwykopem
janusz-lece - Jestem przed tynkami (gipsowe). Chcialem zrobic listwy ledowe podtynkow...

źródło: PROFIL-LED-PODTYNKOWY-TYP-Z-CZARNY-ANODOWANY-2M

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@janusz-lece: Ja coś podobnego robiłem po tynkach. Możesz zrobić jeszcze inną opcje, przytnik kawałek drewna na taki sam wymiar jak ma listwa, obklej go taśmą klejącą aby był śliski i niech ci go wykorzystają jako wzór, jak zatynkują wyjmą, a ty będziesz miał otwór na wymiar.
  • Odpowiedz
@janusz-lece: sam się zastanawiam i dochodzę chyba do wniosku, że czy to będzie schowane na równo czy będzie wystawało 1 cm to żadna różnica. Więc prościej dać to normalnie nawierzchniowo
  • Odpowiedz