Aktywne Wpisy
dancop +97
Nad ranem zmarła moja żonka @xxMartaxx
Była najinteligentniejszą osobą, jaką znałem. Nie dorastam jej do pięt. Byliśmy razem 28 lat. Nie wiem co ze sobą zrobić... i nie, nie zamierzam strzelić Magika. Ale nie mam pojęcia jaki to ma sens, po co w ogóle wstawać rano...
Była najinteligentniejszą osobą, jaką znałem. Nie dorastam jej do pięt. Byliśmy razem 28 lat. Nie wiem co ze sobą zrobić... i nie, nie zamierzam strzelić Magika. Ale nie mam pojęcia jaki to ma sens, po co w ogóle wstawać rano...

Czym mogę posmarować bułkę, jeśli nie mam masła, majonezu ani serka topionego? :( #pytaniedoeksperta #gastronomia

Jest tu ktoś kto ogarnia #prawo ? Kupiłem niedawno mieszkanie na rynku wtórnym, które zostało odebrane od poprzedniego właściciela tydzień po podpisaniu aktu notarialnego (oczywiście potwierdziliśmy wszystko protokołem zdawczo-odbiorczym wraz ze stanami liczników). Po pół roku wspólnota przesłała rozliczenie wody i wskazany tam stan liczników jest w znaczącym stopniu zaniżony względem protokołu, a więc zostałem obciążony zużyciem wody poprzedniego właściciela za okres od podpisania aktu do wydania nieruchomości i prawdopodobnie nie tylko za okres od sprzedaży, tylko dużo dłuższy, ponieważ odczyty są bardzo zaniżone (tutaj dostawca mediów coś mógł z odczytami dodatkowo pochrzanić, gdyż różnica przez tydzień pomiędzy ich odczytami, a naszymi z protokołu jest bardzo wysoka. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Czy zgodnie z prawem poprzedni właściciel ponosi koszty mediów do dnia podpisania aktu, czy do dnia przekazania rzeczy - nieruchomości? Mając protokół zdawczo-odbiorczy ze stanami liczników na dzień przekazania mieszkania jestem w stanie coś ugrać czy muszę za jego zużycie zapłacić?
#nieruchomosci #kiciochpyta
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim