Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć,

W przyszłym roku piszę maturę, konkretnie to rozszerzenia z matematyki i z języka angielskiego. Moją ambicją - być może trochę nierealistyczną, ale chcę mierzyć wysoko - jest dostanie się na LSE (London School of Economics) lub inną, dobrą uczelnię w UK o kierunku (około)ekonomicznym. Posiadam obywatelstwa zarówno UK jak i Polskie, więc większość papierkowej roboty związanej z imigracją nie jest dla mnie problemem. Problemem za to jest fakt, że ciężko było 14-letniemu mnie określić gdzie będę za x lat i studia za granicą były dla mnie odległym konceptem, więc zamiast na program IB poszedłem do ogólniaka. Tym samym nie jestem pewien, co mogę właściwie zrobić żeby się dostać na upragniony kierunek - czy są jakieś certyfikaty, egzaminy etc. których mogę się podjąć w ostatnim roku liceum aby zwiększyć swoje szanse, jako że matura na pewno mi nie wystarczy? Post kieruję głównie do ludzi którzy z sukcesem obrali podobną ścieżkę, ale może jest też ktoś kto po prostu ogarnia brytyjski system szkolnictwa lepiej niż ja i pomoże mi w jego nawigacji. Jestem gotów tak naprawdę podjąć się dowolnej ilości nauki, potrzebuję po prostu przewodnictwa w tym, do czego poza maturą mogę się uczyć.
#matura #studia #uk #studiazagranica

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim ja przechodziłem kilka lat temu, zobacz na personal statement. Bo chyba teraz się zmienił styl. Polecam też mieć różne rzeczy poza szkołą. Coś jak volunteering. Trochę problemem będzie że masz maturę a nie IB, ale zobacz Jakie wyniki potrzeba z matury na LSE, obstawiam 3 rozszerzenia po 90%. Jak masz jakieś inne pytania to pisz 🙂
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ??? Chcesz isc na studia a nawet nie znasz wymagan i piszesz z anonima na mirko? Przeciez mozesz sprawdzic na stronie LSE wymgania z polska matura. Sam skończyłam studia w uk z polska matura i inni znajomiz oxbridge, co prawda to bylo juz iles lat temu ale watpie zeby cos sie zmienilo. W ogole mozesz sprobeac tez foundation year jesli masz za slabe wyniki. Btw, tak skończyłam uni w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zobacz co masz na ucasie. Jedna wazna rzecz jaki masz status,ostatni rok byl ostatni na ktorym mogles dostac student finance loan. Na tym bym sie skupil bo mysle ze jak bedziesz musoal wyskakiwacz 20k co roku to chyba jest najwazniejszy element. Obczaj co pisze na ucas. Jeszcze masz czas.
  • Odpowiedz