Wpis z mikrobloga

@G06DbT: Kupiłem najtańszy z dekatlona (na 2 osoby) i w nocy działa doskonale, odprowadza wilgoć jak powinien. Minusem jest słoneczny poranek, bo robi się w nim parówa w 5 sekund.

Dodatkowo protipem jest folia nrc pod namiot (namiot nie brudzi się, jest suchy, folia izoluje dodatkowo od ziemi w zimniejsze dni)
  • Odpowiedz
@G06DbT: https://www.decathlon.pl/p/namiot-trekkingowy-kopulowy-forclaz-mt900-dla-2-osob/_/R-p-301558?mc=8501684&c=Szary. Jedynka też chyba jest. Ten rozważałem kiedyś dla 2 osób
Możesz też obczaić naturehike cloud up bodajże.
Fakt, im mniej ma szpej ważyć i zajmować, tym droższy.
Wydaje mi się że rozmiar najbardziej "robi" stelaż. Sypialnie i tropik da się bardziej zwinąć.*
*Fjord nansen lima II. 3,2 kg kobyłę, byłem w stanie wsadzić na kierownicę baranek szerokości 40cm. Stelaż poleciał w ramę.

Albo walić namiot i iść
  • Odpowiedz
  • 0
Albo walić namiot i iść w spanko na glebę pod tarpa + moskitiera. Ale to tylko luźne rozważania, bo drzewa potrzebne, etc.

@Wycu91: nie zawsze uda mi się wycelować w drzewa, więc lepiej chyba ten namiot. No i imho możliwość zamknięcia się, ze względu na robactwo, to chyba konieczność.

ja chyba bym szedł w jakiś hamak z moskitierą +
  • Odpowiedz
  • 0
Terra Nova Zephyros

@klefonafide: duży, jedynka by mi bardziej pasowała, bo i tak będę sam jeździł, ale dzięki za info, przynajmniej wiem, jakiej marki szukać
  • Odpowiedz
No i imho możliwość zamknięcia się, ze względu na robactwo,

@G06DbT: to daje Ci moskitiera właśnie. Ale też wole się odgrodzić, wygodniej na polu namiotowym :D
  • Odpowiedz
  • 0
wygodniej na polu namiotowym

@Wycu91: nie każdy chce widzieć, jak paraduję z moim mikro siurkiem na wierzchu podczas zmiany gaci ^___^
  • Odpowiedz