Wpis z mikrobloga

Wpadłem z ciekawości na stronę Onetu żeby sprawdzić jak opisują sytuację na wyspach. Poglądac może jakieś zdjęcia murzynow z maczetami. Może coś o bliskim wschodzie. Nic z tego.
Na stronie głównej zobaczyłem za to, że rasiści, skrajni prawicowcy niszczą WB, a Donald Trump też ma kłopoty.

Ale hitem był dla mnie wielki artykuł z wielkim zdjęciem białego Polaka skazanego za g---t na Wyspach. Nic tak nie sprawia radosci lewakom jak biały kogoś zgwałci, nie czarny. Najlepiej za granicą. Najlepiej konfiarz.
Ja tfu

#bekazlewactwa #uk #dziennikarstwo
bartman28 - Wpadłem z ciekawości na stronę Onetu żeby sprawdzić jak opisują sytuację ...

źródło: temp_file4338538910815368316

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bartman28: Dobra opcja, przy opisie kazdego przestepstwa powinna byc w miare mozliwosci krotka metryczka: wiek, rasa, plec, "indetyfikacja gender", pochodzenie, poglady polityczne

Ja na przyklad widzac wielu z "mojej" opcji politycznej, zaczalbym sie zastanawiac czy mam dobre poglady, albo co sprawia, ze przestepcy maja takie poglady jak ja. Natomiast uwydatnianie tych danych gdy ktos jest z "nie mojej" opcji politycznej i ukrywanie gdy z "mojej" zasluguje na potepienie.
  • Odpowiedz