Aktywne Wpisy
PorzeczkowySok +21
byłem sb nad morzem
nie znalazłem smaku życia
niby fajen, 15 lat nie byłem
nad brzegiem sb pochodziłem i te fale i st00pki w wodzie i piasku, to było okej, no i morze samo w sobie po horyzont
ale w ogóle to to taki wysiłek się tam dostać i wrócić, wykończon jestem
nie znalazłem smaku życia
niby fajen, 15 lat nie byłem
nad brzegiem sb pochodziłem i te fale i st00pki w wodzie i piasku, to było okej, no i morze samo w sobie po horyzont
ale w ogóle to to taki wysiłek się tam dostać i wrócić, wykończon jestem
#pracbaza #ukraina #bandera #kolchoz
bracia upaincy pewnie jakis medal ci wysla
Dobra, uspokój się BajzelMan, widać po stylu pisania że to ty, zakładanie nowych kont ci nic nie da xD
Hitler i Stalin też osobiście nikogo nie zamordował lecz przez szerzenie
@Fennrir: W Polsce nawet gdy oddział dowodzony przez Łupaszke dokonał zbrodni na cywilach to i tak ipnowscy prawicowcy tłumacza go, że nie ma rozkazu na pismie, że kazał mordowac dzieci (jest ustne zeznanie innego dowódcy) , wiec rzekomo brak dowodu, że jest winny.
A w przypadku mordów na Polakach to już
"A u was bijo murzynuf". Co mnie obchodzi Łupaszka, może też go uważam za zbrodniarza? Poza tym to nie ta skala, nie było żadnej polskiej organizacji która by wydała odgórny rozkaz wymordowania jakichś mniejszości, obojętnie czy mówimy o AK,NSZ czy WiN. Poza tym Niemcy w 1944r. wypuścili Banderę i od tamtej pory już na pewno kierował organizacją, a mimo to mordy na Polakach nie ustały (UPA atakowała polskie wsie aż
@Fennrir: Przeicez napisałem o tym bo uznales, że Bandera odpowiada za rzez wolysnka, bo pewnie o niej wiedzial. Napisalem, ze polscy historycy Polakow nie uznaja za zbrodniarzy nawet jezeli ich podwladni na ich rozkaz spacyfikowali wioske z cywilami, bo nie ma rozkazu na pismie, że kazali zabijac dzieci.
To za kogo uwazasz Łupaszke nie ma znaczenia, bo w Polsce jest uznawany za bohatera.
Ucieczka w stylu '' to nie ta skala '' nie ma znaczenia. Istnieja jakeis przpisy od ilu ofiar można honorowac a o d ilu nie??
Polscy parlamentarzysci w liscie do Ukriancow twierdzili, ze w Polsce nie czci sie osób z krwia
@rdest_polny akcje rewindykacji cerkwi prawosławnych rozpoczęte w 1918r.
@Shatter bardzo splycasz tą kwestię, ja nie piszę tego w celu usprawiedliwiania kogokolwiek, a w celu zrozumienia, ze prześladowania i ataki na kogokolwiek są wodą na młyn dla ekstremistów takich jak bandera i patrząc po reakcje co po niektórych użytkownikow tego portalu, to gdyby byli wtedy
@mvmxks: Więcej niż połowa to wystarczająco. Większym problemem jest to, że na zachód od tarnopolskiego były ziemie, w których Polaków było mniej od Ukraińców. I jest inny problem - Sowieci robili wywózki, więc tam Polaków i tak było znacznie mniej na ówczesny moment, ale tamci ludzie mogli tego nie wiedzieć.
O Hitlerze wiemy, że wydawał rozkazy. Bandera miał na koncie zbrodnie,