#vr #oculus #quest3 #oculusquest przymierzam się do kupienia quest 3 128gb ze strony mety. 1. Czy nadal są jakieś problemy z przesyłką blokowaną gdzieś na granicy jako podejrzenie oszustwa? 2. Dodatki - kupować już na allegro? Jak lepszy pasek, osłony na soczewki czy długo kabel do zasilania podczas pcvr? 3. Co tak naprawdę jest realnie potrzebne od razu z dodatków na początek?
To mój pierwszy vr, mam dobrego kompa (7800x3d, rtx 3080) i planuję też grać w symulatory (msfs, Condor, może później jakieś samochodowe)
@Leniek: przez porządny kabel - masz na myśli połączenie bezpośrednie do pc po usb3.0 do przesyłu obrazu? Bo myślałem, że nawet przy vrpc używa się po wifi (mam 5ghz i PC podpiętego po kablu i router w tym samym pomieszczeniu)
@Fitoplankton: Nie słyszałem ostatnio o problemach z przesyłkami występują tylko przy boomach na zamówienia np promocja jakaś Odnośnie reszty osobiście uważam że must have do questa: - Pasek (strap) typu halo lub ellite - warto kupić oba jakieś na start czajna i sprzedać jaki nie pasuje do naszej głowy - Facecover jakiś inny niż oryginalny np AMVR - Gripy na kontrolery bo na tych paskach są denerwujące lepsze takie co trzymająsię dłoni - Osłonka na
@Fitoplankton: kabla nie kupuj, bo i tak jak będziesz podpięty to google się rozładują (trochę wolniej ale jednak). Virtual Desktop z apek ze sklepu mety Ze sprzętu to bobo VR
@MePix: Jeżeli minęło z 7 lub 14 dni od aktywacji to popij te 30$ wodą. Działa tylko na świeżo kupione i aktywowane gogle. Ale spróbować zawsze możesz proces wyglądał by tak: factory reset gogli, aktywacja reflinka od kogoś swoim zalogowanym kontem meta, ponowna aktywacja gogli. Tylko widzę od dawna wstawiasz posty więc mała szansa na powodzenie ale dla 30$ chyba nawet warto spróbować jakby nie pomogło. Link do reflinka jest
1. Czy nadal są jakieś problemy z przesyłką blokowaną gdzieś na granicy jako podejrzenie oszustwa?
2. Dodatki - kupować już na allegro? Jak lepszy pasek, osłony na soczewki czy długo kabel do zasilania podczas pcvr?
3. Co tak naprawdę jest realnie potrzebne od razu z dodatków na początek?
To mój pierwszy vr, mam dobrego kompa (7800x3d, rtx 3080) i planuję też grać w symulatory (msfs, Condor, może później jakieś samochodowe)
1 Czasami tak.
2 U majfriendów.
3. Strap i dobra guma na twarz.
2. zależy co chcesz
3. Jeśli pod PC to albo porządny kabel, albo jakaś dodatkowa bateria i apka Virtual Desktop
Jak nie masz od kogoś znajomego, to możesz wykorzystać mój reflink na otrzymanie $30 na zakup aplikacji
https://www.meta.com/referrals/link/Leniek_90
Po kablu minus że jesteś przywiązany, ale np w simracingu to zupełnie nie przeszkadza
Po WiFi w-------a baterie w 2h, a i Virtual Desktop jest znacznie lepszą apka niż ta od mety
Odnośnie reszty osobiście uważam że must have do questa:
- Pasek (strap) typu halo lub ellite - warto kupić oba jakieś na start czajna i sprzedać jaki nie pasuje do naszej głowy
- Facecover jakiś inny niż oryginalny np AMVR
- Gripy na kontrolery bo na tych paskach są denerwujące lepsze takie co trzymająsię dłoni
- Osłonka na
Ze sprzętu to bobo VR
Ja dostałem do questa 3 tylko grę i miesiąc meta+