Wpis z mikrobloga

Te szmatławce z DHLu to chyba na złość robią.
Zamawiałem wczoraj przesyłkę i specjalnie dopłaciłem, aby była na sobotę.
Jeszcze wczoraj dostałem maila że paczkę mogę przekierować do punktu np. żabki w tym samym budynku - i tak zrobiłem w razie czego jakby mnie nie było.
Wszystko pięknie zaakceptowane, a dzisiaj w powiadomieniach, że paczka zakończona niepowodzeniem.

Gdzie jest? C--j wie.
W żabce nie ma, pod drzwiami też nie ma.
Na prawdę czy tak ciężko zadzwonić?
Jakoś inni kurierzy potrafią zapytać czy będzie Pan w domu, albo chociaż nr tel kuriera jest w smsie.
A tutaj nic.

I co? W poniedziałek mam teraz cały dzień być łaskawie w domu i czekać na księcia?
Czy może pod żabką, aż się zjawi wielmożny pan z przesyłką?

Czasem myślę, że niektórzy robią to specjalnie. Mieli c-----y dzień i... Aaaa temu c-----i też zrobię c-----y.

#kurier #dhl #kurierzy #rtveuroagd
Damianowski - Te szmatławce z DHLu to chyba na złość robią.
Zamawiałem wczoraj przesy...

źródło: Zrzut ekranu 2024-08-03 175134

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Damianowski
Jak zrobiłeś przekierowanie, to zrezygnowałeś z doręczenia pod adres.
A paczkę dotyczą do Żabki w poniedziałek, w soboty nie doręczają.
  • Odpowiedz
  • 0
@Damianowski
Przy przekierowaniu zawsze trzeba liczyć +1 dzień roboczy (w DHL Parcel można się wstrzelić gdzieś w okolicach 4-5 rano, wtedy duża szansa, że dojdzie do punktu w tym samym dniu).

A i w razie przekierowania, paczka musi wrócić do oddziału, tam dostanie nową etykietę, po czym zostanie przekazana do doręczenia. Jak przekierowanie poszło jak kurier był już w drodze, to niestety nie może on ot tak zostawić przesyłki w punkcie,
  • Odpowiedz
@Damianowski: bez jaj, zamówiłem w militraria.pl w weekend paczkę i dumnie reklamowali że w poniedziałek będzie do odbioru. Paczka wysłana DHL, jest wtorek wieczór i paczka nadal w doręczeniu od dwóch dni :)))
  • Odpowiedz