Aktywne Wpisy

TavarishPiesov +108
Widziałem pod oknami jak śmieciarka podjechała, to uciekłem. Ja znam techniki survivalu, dziadek był partyzantem. Mogę tak miesiącami. Mam to we krwi. Zaraz napalę ognisko. Dzisiaj brat mi złożył życzenia, jeszcze wczoraj mama, bo akurat u niej byłem. No i tyle, chłop posiedzi nad rzeką w błogiej ciszy, posłucha strzelających polan w ogniu, potem do śpiwora, rano pks. A za rok wiek Jezusowy. Braterskie pozdrowienia ślę całemu tagowi. Jakby kto chciał postawić

źródło: temp_file8144308144007045958
Pobierz
cma_w_czapce +233
Mówili, że #arch to się uzywa jak się ma za dużo wolnego czasu, że trzeba lubić grzebanie, że #linux trzeba traktować jak hobby wybierając archa, że trzeba o niego dbać.
i co? i nic. Siedzę na tym systemie, nic nie grzebię, nic nie naprawiam, aktualizuję sobie go raz na dwa tygodnie i się, k---a, zepsuć nie chce. Normalnie jakbym na Mint siedział, tyle że wszystko nowsze.
no i jak ja mam teraz uprawiać kompulsywny distrohopping, jak mi system stoi stabilnie, wszystko poustawiane pod moje preferencje, wszystko aktualne i wszystko działa (╯°□°)╯︵ ┻━┻
@aegypius: to mówią ludzie, których przerasta pajton.
@aegypius: XD
@vries: siedzę na archu od kilku lat, ten post ma charakter humorystyczny
Prócz przesadzonych historii o niestabilności Archa dodałbym jeszcze to, że ci co o tym piszą najpewniej pierwszy i jedyny kontakt mieli przez Manjaro, które rzeczywiście jest słabą i jakby sklejoną na kolanie dystrybucją, która również i u mnie sypała się na
@aegypius: historie biorą się z tego, że od czasu do czasu jest fackup, do którego maintainerzy Archa się przyznają. Nie jest to jakieś super-częste i jak się człowiek zna, to sobie najczęściej naprawi.
Osobiście korzystam z
@eeehhh: dopoki robisz standardowe rzeczy. Te bardziej zaawansowane rzeczy są często dostępne tylko w najnowszych paczkach albo w starszych są zbugowane.
no tak ale jednocześnie piszesz coś takiego jak poniżej kiedy valve nawala na archu i się cieszy