Wpis z mikrobloga

@Kichachi: przecież student dobiera sobie zajęcia według swoich potrzeb, to masz zapisane w kodeksie cyz jak to tam sie zwie. Możesz iść na wf kiedy indziej.. Z drugiej strony nie wiem o co sie spinasz, ja mam na Mechanice i budowie maszyn wykład z socjologii co 2 tydzień, albo prawo gospodarcze.. Na #!$%@? mi to ? "Za granico to by wyśmiali te polactwo cebulactwo!" ;) Za granicą wcale nie jest lepiej,
@ossj: Ale nic takiego nie wymyślam. Po prostu zmuszanie do chodzenia na zajęcia WFu jest idiotyczne. Dorośli ludzie sami sobie mogą zaplanować czas wolny na uprawianie sportu lub innych czynności. Plus dodatkowo np. w moim wypadku mam ten WF na godzinę 9:00, a konczę o 10:30. I tyle. Jadę 2h w dwie strony. Czyli więcej niż na sam WF. A co do tego wykładu z socjologi.. Współczuję. Ja na 1 semestrze
@Kichachi: Eh, nie możesz iść na wf do innej grupy albo na inny rok ? Napisałem Ci wyżej ,że studenci mają taką opcję to nie szkoła średnia.. Wtedy mógłbyś sobie to jakoś dopasować i nie marnować tyle czasu ..
@ossj: Różnie bywa. Zapisy na najlepsze godziny na wf się kończyły często u mnie po paru minutach. Każdą nieobecność trzeba odrobić, ale też w grupach nie może być więcej niż ile tam osób. To jak kilka osób chciało odrabiać to już był problem. Przez 1,5 tygodnia udało mi się odrobić 1 wf dopiero za 3 razem bo wcześniej nie było miejsc... a też każda podróż to 2h. Debilizm i tyle
@czlapka: WF to podobny debilizm jak humanistyczne wykładu na studiach technicznych, ale jakiś sens w tym WFie jest, bo od siedzenia ciągłego przy kompie czy tam zeszytach Twoje zdrowie fizyczne podupada. Żałosne jest to ,że nie masz miejsca żeby się wkręcić na inny WF, spróbuj może na innych 'rokach'. Musicie mieć małą salkę :P U mnie jest 150 osób na roku i nigdy nie było problemu żeby ktoś WF odrabiał w
@Kichachi: na PŁ jest nie tylko obowiązkowy przez 4 semestry, ale przy staraniu się o stypendium rektora nie musisz mieć nawet pełnej rejestracji, jeśli jesteś dobry w fikołki, do tego za takie pierdoły punktują duuuużo lepiej niż za średnią czy osiągnięcia naukowe.