@therealhajto: Wilt Chamberlain był tak zły w rzutach wolnych, że próbował tej techniki, znanej w stanach jako "granny shot", między innymi dzięki temu stylowi rzucania zaliczył 100 punktową grę xD. Wrócił jednak do klasycznego rzutu, bo nie chciał wyglądać głupio. Ogólnie technika ta jest bardziej skuteczna niż klasyczny rzut, ale wygląda niepoważnie i koszykarze nie chcą jej stosować.
@therealhajto: rzut spod kiecy. Na wf wuefista pozwalał tak rzucać tylko dziewczynom. Rzucać tak to jakby sikać na siedząco, wejść w czapce do kościoła albo mieć piórnik z syrenką z Disneya.
@bluzgajacy @szejsetdwajsciaczy to ładnych frustratów mieliście. Ja sam pokazuję taką technikę jako możliwość wykorzystania podczas gry. Fakt, że żaden chłop z tego nie skorzystał nigdy ale pryznajmniej czegoś się dowiedzą ( ͡€ ͜ʖ͡€) btw wczoraj z nami Barry miał chyba 5/5 z wolnych właśnie tym sposobem
@Iskaryota: Gdyby shaq zaczal ja stosowac od poczatku swojej kariery w NBA to mysle ze mialby duzo wiecej pierscieni ( ͡°͜ʖ͡°) co jak co ale w osobistych to byl absudralnie tragiczny.
@Iskaryota: Zawsze mi sie tak wydawalo, nawet jak gralismy jako dzieci to niekiedy krzywo sie patrzyło jak ktoś tak rzucał, z tego względu ze wiecej trafial
Mirror: https://streamin.one/v/3e192f13
#paryz2024 #paryz2024gif #koszykowka
Tu tłumaczą dlaczego ta technika jest skuteczna (tldr piłka wlatuje pod wysokim kątem więc jest większy margines błędu)
@bluzgajacy: Dlatego oni grają na olimpiadzie, a facet odpadł w decydującym meczu eliminacyjnym z powodu kontuzji