Wpis z mikrobloga

K---a, chłop objechał z 20 sklepów w poszukiwaniu pracy, nawet masarnie czy stacje benzynowe, w jednym sklepie mi kazali zostawić numer w razie jakby sie zwolniło miejsce, w innym dali numer (zadzwoniłem, nie przyjmą mnie), w jeszcze innym kazali wyslac CV na maila co jest moją ostatnią nadzieją. Jak to jest, że czlowiek chce pracować a k---a nie ma gdzie. To jest absurd. #przegryw #pracbaza
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GothBoyy666: k---a boję się jedynie co rodzina by powiedziała, nie chce aby cierpieli przeze mnie, ale mnie ten system irytuje i się jemu jakoś przeciwstawić trzeba, żeby nie móc konsumować w kapitalizmie bo cię tu nie chcą to jest prawie jak wiezienie
  • Odpowiedz
@GothBoyy666: Bo realne bezrobocie w Polsce powiatowo-miasteczkowo-wiejskiej oscyluje w okolicach 15-20 %. Jest po kilkaset cv na jedno miejsce w najgorszym kołchozie za minimalną. Takie są realia, a nie warszafki srafki.
  • Odpowiedz
K---a, chłop objechał z 20 sklepów w poszukiwaniu pracy, nawet masarnie czy stacje benzynowe, w jednym sklepie mi kazali zostawić numer w razie jakby sie zwolniło miejsce, w innym dali numer (zadzwoniłem, nie przyjmą mnie), w jeszcze innym kazali wyslac CV na maila co jest moją ostatnią nadzieją. Jak to jest, że czlowiek chce pracować a k---a nie ma gdzie. To jest absurd.

@GothBoyy666: a próbowałeś olx/pracuj.pl? tak po sklepach
  • Odpowiedz
@GothBoyy666: Ja mam raz w miesiącu rozmowę o pracę i każdą oblewam bo na każdą ofertę setka cv (po co człowiek te studia robił a do fizycznej nie wezmą bo za duże kwalifikacje)
@Van-der-Ledre kiedyś człowiek myślał, że tylko samotność jest problemem a teraz dodatkowo praca ehh
  • Odpowiedz
@cebulak123456789: no ja na jakieś 20 czy 30 wysłanych CV dostałem odzew z 1-2. Największa skuteczność była jak wysyłałem jeszcze CV do pracodawców co z urzędu pracy chcieli ludzi to na stronce ich maile znajdywałem i też spamowałem.

Polecam tak robić i wysyłać do każdej prawie pracy, która choćby w 1% nas interesuje, bo jak miałem 20 lat to jedyne doświadczenie jakie miałem to magazyny i produkcja. Wysłałem CV na
  • Odpowiedz
@cebulak123456789: ja miałem z matmy podstawy z 70%, z rozszerzonej 20% i fizyka rozszerzona 33% coś, ale to nie ma żadnego znaczenia, bo jeszcze w 2018 r. na Polibudzie Wrocławskiej, żeby dostać się na inżynierię kwantową trzeba było mieć jakieś 65-90 punktów - a 1 punkt to 1% z podstawy matmy, rozszerzenie liczyło się chyba x2,5, czyli wystarczyło mieć tak jak ja podstawę na 70%, żeby iść na tak p------e
  • Odpowiedz
@GothBoyy666: miałem na myśli jakąś dziurę zabitą dechami w podkarpackim albo za Suwałkami. ( ͡ ͜ʖ ͡)
Jak chcesz cokolwiek i od ręki załapać się chociaż na chwilę to jakakolwiek budowlanka / wykończeniówka póki jest pogoda. Biorą praktycznie od ręki, jako pomocnik dostaniesz 25/28 na rękę co prawda pewnie bez umowy. Ale nie będziesz marnował czasu i coś tam zarobisz.
  • Odpowiedz