Aktywne Wpisy
Herbatakim +11
#hotelparadise Enemies to lovers? Oliwia tylko im przeszkadza, patrząc po samych zdjęciach
źródło: 8ab11a7e470227e6dfaf1d3c0da7d72a6eee28ea0ffa26f4bd65a211ba4fd522
Pobierz
Sleepypl +22
Jeśli dostanę 10 plusów to usuwam konto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

#esp32 #esp8266 #arduino #modelarstwo
Oczywiście będę miał magnetyczną zrywkę aby manualnie odciąć zasilanie ale chcę zabezpieczyć dodatkowo automat na wypadek gdyby pilot przestał banglać.
źródło: qosPNG
Pobierz@walokid:
@maniok:
Zdaje mi się, że ustawienia QoS nic nie pomogą bo to nie ten protokół. QoS jest przy połączeniu Wi-Fi a ESP-NOW to takie trochę bardziej jakby radiowe ale na tej samej częstotliwości. ESP-NOW powinno się sprawować
@m4cias: Ale też maz zaimplementowane QoS co widzisz na screenie który wysłałem. Nigdy nie kożystałem z esp-now dlatego właśnie musiałem zgooglować czy tam to jest
"W kontekście ESP-NOW na ESP32, możemy skorzystać z tych funkcji. Oto jak możemy to zaimplementować:
1. Wi-Fi QoS w ESP-NOW:
ESP-NOW pozwala na ustawienie priorytetu dla każdego połączenia peer. Priorytety są mapowane na kategorie dostępu Wi-Fi (WMM - Wi-Fi Multimedia) w następujący
@walokid: QoS dotyczy protokołu TCP-IP, to wyższa warstwa.
W ESP-NOW nie ma adresów IP, jest tylko MAC i bezpośrednia komunikacja krótkimi komunikatami po 255 bajtów puszczanymi w eter z dodanym adresem MAC odbiorcy. Odbiorca odsyła tylko powiadomienie, że otrzymał wiadomość i na tym się kończy cała logika. Trudno
@maniok
@maniok: gitówa Mirku. I my się przy okazji czegoś dowiedzieliśmy.