Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czuje, ze jutro dostane wypowiedzenie w robo, to bedzie pierwsza moja taka sytuacja w zyciu wiec sie nie znam za bardzo.
Chcialbym zostac jak najdluzej na wypowiedzeniu bo chce sobie skonczyc jeszcze na luzaku jeden kurs bedac na wypowiedzeniu, co powinienem zrobic jak to rozegrac?

Pracuje siedem lat czyli mam 3 miesieczny okres wypowiedzenia. Jezeli dostane informacje, ze sie ze mna zegnaja to mam powiedziec ze ok ale za porozumieniem stron z trzy miesiecznym okresem wypowiedzenia?

Jestem zielony w temacie wiec prosze o wyrozumialosc ;) Cel jest jak taki zeby jak najdluzej posiedziec na wypowiedzeniu, miec jak najmniej zlych rzeczy wpisanych w papierach i na luzaku konczyc kurs. Dzieki za kazda odpowiedz

#praca

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Porozumienie stron jak sama nazwa mówi, polega na porozumieniu obu stron. Nie musisz podpisywać porozumienia, wtedy ono jest nieważne. Mogą zwolnić cię zwyczajnie wypowiedzeniem, którego nie możesz się wyprzeć, bo to oświadczenie woli z jednej ze stron. Jak bardzo cię nie lubią i nie chcą widzieć, to mogą ci wypowiedzieć umowę ze zwolnieniem obowiązku dalszej pracy, ale wtedy i tak muszą ci zapłacić za cały okres wypowiedzenia. Powodzenia mireczku,
  • Odpowiedz

@mirko_anonim: jeśli pracujesz u prywaciarza i nie jest to zwolnienie grupowe to nie przysługuje. A i często w przypadku zwolnień grupowych pracodawca tak kombunuje żeby żadnych odpraw nie płacić.
  • Odpowiedz