Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim "Za to już każda bardziej ambitna rzecz na której trzeba się skupić, mieć jakąś wiedzę to mnie przerasta. Nie chce mi się czasem żadnych memów nawet oglądać bo aby je zrozumieć, trzeba się skupić. Przerasta mnie oglądanie filmów, seriali, słuchanie muzyki, granie w gry i tak dalej. "
Miałem podobnie jak przestałem pić i nie było ani lepiej ani gorzej tylko codzienna ahedonia... jak masz ochotę to poczytaj sobie o
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @JustMightBe: Jakich testów? W sieci czy takich u specjalisty?
Bardzo możliwe, że tak samo mam. Mi to się wydaje bardziej po prostu ogromne lenistwo i brak ambicji. Nie mogę pojąć jak np. inni zapieprzają w pracy aby dostać parę groszy więcej. Widzę to nawet po rodzicach czy rodzeństwie. Na każdym kroku myślenie tyko aby zarobić. A kasa jakby robiła jakąś dużą różnice. Serio nie widzę
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Wiesz co myślę, że problem gdzieś jest - część osób szuka bodźca na coś i do czegoś. Tym bodźcem żeby pobudzić się może być substancja (np alko) lub zachowanie (np gry komputerowe czy masturbacja).
Ale mogą to też być rzeczy tzw konstruktywne I zdrowe tj. hobby, kontakty z ludźmi, sport i ruch, książki etc.

Ale ostatecznie to Twoje zycie- jeśli boli Cię noga możesz pić aż przestanie a możesz
  • Odpowiedz