Aktywne Wpisy
mickpl +1518
cytmirka +195
Ostatnie zdjęcie Rudzika, zrobiłam je kilkanaście minut przed eutanazją… To była moja pierwsza eutanazja podopiecznego psiaka.
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
Skąd się wziął Rudzik? Jakiś czas temu jego opiekun został oddany do domu starców, a rodzina niestety nie poczuła się ani trochę odpowiedzialna za Rudzika i drugiego psiaka, więc obydwoje trafili pod naszą opiekę.
Rudzik miał chore nerki i kamień na zębach, usunięcie kamienia miało mieć miejsce teraz w piątek, ale już nie doczekał. Według weterynarz i tak nie wybudziłby się po zabiegu, bo wyszło, że serduszko również słabe.
Stan
#paryz2024
Bo Europa miała większe możliwości, islam czy Chiny nie mogły skolonizować innych krajów bo to nie oni wymyślili okręty zdolne przepłynąć ocean, a o ile broń palną wymyślono w Chinach i do Europy trafiła przez Bliski Wschód tak ich pukawki były prymitywne w porównaniu do europejskich. Masz pretensje do tego że kiedyś ludzie mieli inne standardy, ale gwarantuję ci że gdyby inne cywilizacje dostały do ręki taki oręż to
@Fennrir: #!$%@? człowieku, trolujesz, prawda?
To że mam większe możliwości, niż mój słabszy fizycznie sąsiad, to znaczy że ja mogę napadać, kraść, mordować, brać do
@spere
No i to była do 2022 jedyna większa wojna w Europie od 1945, w Afryce przez cały ten czas nie było chyba roku bez wojny, Bliski Wschód to też cała masa konfliktów (część z winy interwencji USA, ale nie wszystkie, zresztą np.:o ile Amerykanie wspierają Izrael
@stanleymorison: Dzięki, że już na starcie nam dałeś znać, że nie masz pojęcia o obecnym klimacie politycznym w Japonii.
Najbardziej sprawiedliwa byłaby władza z wieloma ugrupowaniami rozdzielonymi % mniej więcej po równo, jednak taka władza miałaby skłonność do samoblokowania (państwo byłoby niestabilne, bo decyzje zmieniałyby się jak liść na wietrze), dlatego we wyborach wprowadzono
Podstawą tworzenia wspólnej narodowości jest ten sam język (z tym nie ma problemu) i ten sam mit kulturowy. Imigrant z Algierii nijak nie identyfikuje się z kulturą rodowitych Francuzów. Co więcej, czuje odrazę do kolonialnej spuścizny kraju nad Sekwaną. W tym celu, promuje się nową tożsamość, opartą na równości i tolerancji w
Mają własne wynaturzenia, ale nie wynoszą ich na salony. W japońskiej olimpiadzie nie ma miejsca na samo-ośmieszenie.