Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 3
Anonim (nie OP): A ja właśnie wolę ten etap po zauroczeniu. Nie ma nic piękniejszego w związku niż bycie w nienajlepszym wydaniu, kiedy ma się zły humor, jest się zmęczonym, śmierdzącym po robocie, nic się nie chce, a i tak jest ta jedna osoba obok, która nawet takiego cię akceptuje i kocha i vice versa. Nie muszę się wiecznie stroić, psikać kolońską, golić się i wywijać cuda na kiju, tak samo
  • Odpowiedz
Jak ludzie potrafią wytrzymać w wieloletnich związkach, mieszkać ze sobą, itd?

@mirko_anonim: umiejętność komunikacji, mówienia o swoich potrzebach, rozwiązywania razem problemów - to kluczowe w długoletnim partnerstwie. I przyjaźń. Trzeba lubić drugą osobę taką jaka jest (robić razem głupoty, spędzać czas), znać i tolerować jej wady, pracować nad rzeczami które nam się nie podobają itd.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Potem już jest ta nudna codzienność, maski opadają, dostrzegasz wady, mniej się staracie, już nie ma tego szału i.. osobiście wtedy mi się odechciewa po dłuższym czasie xD

Wystarczy nie udawać i na bieżąco rozwiązywać swoje problemy. Te swoje i w związku. Tylko uważaj, bo kobieta to nie facet i inaczej trzeba się z niąo tych sprawach komunikować.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mam podobnie ale na to składa się wiele czynników

jak byłeś np. jedynakiem który większość życia żyje sobie sam, potem sobie coś sam wynajmował, a koniec końców ma sam swoją chatę to jest to coś DIAMETRALNIE innego od ludzi co mieli rodzeństwo, żyli zawsze w społeczności, po szkole do znajomych, weekend z 2 połówką, potem mieszkanie z 1 dziewczyną itd.

tacy ludzie dosłownie by depresji dostali jakby mieli mieszkać
  • Odpowiedz
Nie muszę się wiecznie stroić, psikać kolońską, golić się i wywijać cuda na kiju, tak samo moja żona nic z tych rzeczy nie musi, bo i tak się kochamy czy będziemy lepiej wyglądać czy nie, nie ma to znaczenia, cenię sobie ten spokój i możliwość bycia sobą, normalnym, prawdziwym, a nie wiecznie "randkowym"

@mirko_anonim: haha no żebyś się nie zdziwił jak będziesz takim grubaskiem w związku co to się starać
  • Odpowiedz