Wpis z mikrobloga

Niewidomy i niepełnosprawny chłopak chorujący na porażenie mózgowe, mający problem z kontrolowaniem rąk niechcący dotyka w autobusie kobietę jak się później okazało pracującą w policji, a funkcjonariusze 2 dni później zabierają go o 6:00 rano na komisariat i stawiają zarzut doprowadzenia kobiety do innej czynności seksualnej?!

Tylko dwa dni zajęła policji identyfikacja osoby niepełnosprawnej i zabranie jej o 6:00 rano na komendę. Chciałbym żeby w każdym przypadku policja tak sprawnie działała, nie tylko jak dotyczy to "pracownika policji".

Na szczęście prokuratura zachowała zdrowy rozsądek i zmieniła kwalifikację z "doprowadzenia do innej czynności seksualnej" na "naruszenie nietykalności cielesnej"
I tak to się żyje w uśmiechniętej Polsce.
#polska #p0lka #logikarozowychpaskow
Polejmnie - Niewidomy i niepełnosprawny chłopak chorujący na porażenie mózgowe, mając...

źródło: Screenshot_20240725_115424_Chrome

Pobierz
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polejmnie omg, znam go, przychodzi czasem do mnie sklepu, toć to spokojny i naprawdę kulturalny mężczyzna... fakt ma problem z odruchami ale to widać na pierwszy rzut oka :( jaką ostatnią i niedoj3b4ną mózgowo k0rwą trzeba być by tak ocenić tego niepełnosprawnego chłopaka, jestem w szoku
  • Odpowiedz
nie ma żadnej wypowiedzi, która wskazuje, że macał ją przez osiem minut, piszecie nieprawdę.

@AndrzejBabinicz: To może użyj Google, minuta szukania.

https://topnewsy.pl/6647,gdynia-niewidomy-szukal-pomocy-w-autobusie-oskarzono-go-o-molestowanie

A tak o całej sprawie opowiada Karina Kamińska z Komendy Wojewódzkiej Policji w Gdańsku. – Ja widziałam ten monitoring, te zapisy z autobusu i żadna z nas nie chciałaby być tak dotykana i nie ma tu znaczenia, czy jest to z pobudki seksualnej czy jakkolwiek innej. Przez tak
  • Odpowiedz
@pianinka Użyłem, niestety nie umiesz czytać ze zrozumieniem i po prostu się mylisz. Tam nie ma napisane, że była obmacywana przez osiem minut.
Już nie mówiąc o tym, że cytujesz wypowiedź koleżanki z pracy domniemanej ofiary.
  • Odpowiedz
  • 0
@darek-jg Typowy wychodek z tego gówno portalu. Gdzie Ty tam widzisz funkcjonariuszkę Policji? Bo z tego co widzę to jest napisane, że była to kobieta pracująca w Policji, a nie Policjantka. Nie wiem czy wiesz, ale w Policji pracują również cywile.
  • Odpowiedz
@LifeReboot: dlatego mają testy psychologiczne robione podczas rekrutacji. Nie po to, jak się często uważa, żeby zbadać inteligencję itd, tylko po to, by odsiać ludzi z myślących, z kręgosłupem moralnym, a zostawić miernoty posłuszne, które wykonają każdy rozkaz. Dlatego gardzę KAŻDYM napotkanym policjantem, bo wiem że gdyby dostał polecenie, to bez mrugnięcia okiem okladalby pałą mnie, czy innego obywatela.
  • Odpowiedz
@pianinka Nie napisałem, że świadek monitoringu kłamie, tylko to ty wmawiasz, że powiedziała słowa, których w rzeczywistości nie wypowiedziała. Po prostu nie umiesz czytać ze zrozumieniem. A jeśli faktycznie tak powiedziała, to zacytuj. No dalej, czekam na cytat, który wskazuje, że domniemana ofiara była macana przez 8 minut.
  • Odpowiedz
@pianinka 8 minut macał w autobusie pełnym ludzi, a babka tak sobie siedziała i nawet gęby nie otworzyła? Skąd w ogóle informacja o 8 minutach? Wali ściema jak wtedy, co ludzie zniszczyli życie tatuażyście, bo jakąś baba z wykopu chciała dziarę za darmo i była tak poszkodowaną, że zaraz wrzuciła zdjęcie nóg na wykop. Osoby molestowane zachowują się zupełnie inaczej.
  • Odpowiedz