Wpis z mikrobloga

#mieszkanie #toaleta #projektowanie #remontujzwykopem

Miraski, zrobiłem sobie taki projekt łazienki. I zastanawia mnie ta ściana za wanną. Lepiej by wyglądała jakby tam położyć też zielone kafelki czy takie "lastryko"? Do tego co zrobić ze strefą mokrą tam gdzie jest grzejnik? Ściana miała być bez kafelek, ale no muszą być w strefie mokrej...
kurazjajami - #mieszkanie #toaleta #projektowanie #remontujzwykopem

Miraski, zrobiłe...

źródło: t_1

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurazjajami Ale fajny program i projekt. Mysle ze lastryko bedzie spoko,butelkowa zielen z boku tez, natomiast tą sciane zrobiłbym snieznobiałą i fajne dodatki na polce ze sztucznych zielonych roślin - super odbija na bialym i nawiazuje do tych kafelek. Sa takie farby lazienkowe na ktore lejesz wode i nic (jak kiedys olejnice w szpitalach na scianach.
  • Odpowiedz
Gdzie masz drzwi, w środku centralnie? Bo ja bym pewnie wywalił grzejnik nad pralkę, bo wolałbym przy każdym kompaniu nie ściągać z grzejnika (zakładam że będzie tam prysznic) jak nie to w sumie może być. Kafelki zielone są moim zdaniem zbyt ciemne i zrobisz sobie norę, zostaw lastryko tak jak jest nie wygląda źle. Osobiście uważam lastryko za błąd bo jeszcze pare lat i będzie cię to wkurzać, ja bym poszedł w
  • Odpowiedz
  • 1
@Nanari: tak, to sketchup!

@marek-uram: dzięki za podpowiedź z tą farbą, widzę, że trochę tego na rynku jest i to niegłupie rozwiązanie. Kawałek ściany w kafelkach wygląda niefajnie.

@xyperxyper: Drzwi nie są centralnie, a trochę z boku. Między pralką, a tą szafką z boku, dlatego ta szafka będzie głęboka na 40-45cm. Będzie wanna z prysznicem. Początkowo myślałem o grzejniku nad pralką ale w przyszłości myślałem o
  • Odpowiedz
@kurazjajami: Jeżeli w lastryko występują jakieś odcienie zieleni to pasuje, ale wydaje mi się, że taka ciemna zieleń + ciemne meble strasznie przytłoczy wnętrze. Ja bym strefę prysznicu po prostu zabudował lastryko, a tam gdzie kończy się strefa prysznicu dać płytki zielone. Równie dobrze, żeby to złamać można dać do np 150cm same lastryko a od 150 dać zielone płytki. Farby są okej ale sprawdź sobie jeszcze coś takiego mikrocement,
  • Odpowiedz
@kurazjajami: Poważnie przemyśl lokalizację tej szyby nad wanną w tym miejscu, inaczej będziesz każdego dnia pluć sobie w brodę. Koledze ostatnio tak to zaprojektował architekt wnętrz, potem to zostało wykonane i od pierwszego dnia okazało się totalnie niepraktycznym, nieprzemyślanym rozwiązaniem.
Jakby przy wannie nie było umywalki, albo była od tej wanny odsunięta na znaczną odległość, to OK, bo wtedy można tę szybę odchylić. Problem w tym, że przy szafce pod
  • Odpowiedz