Aktywne Wpisy
Czy rezygnacja ze studiów na przedostatnim semestrze to dobra decyzja?
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
Od października powinienem zacząć ostatni semestr na informatyce. Mam niezaliczony przedmiot a na dodatek nie zacząłem nawet pisać pracy dyplomowej (nie mam nawet tematu wybranego). Zacząłem się zastanawiać czy ma to sens. Pracuję w zawodzie, ale z pracą ciężko. W obecnej firmie chcą mnie zwolnić a nowej na horyzoncie nie widać.
Może lepiej to rzucić wszystko i pójść na kasę czy gdziekolwiek
freddd +349
Pamiętasz - plusujesz
#gimbynieznajo
#gimbynieznajo
Taka pani pokręci trochę dupą, żebyś potem ty spłacał w robocie kuchennym z zawyżoną ceną jej pensję przez rok na przykład.
Dodatkowo taki termimix oczywiście nie jest do końca życia, musisz
Po kilku latach będzie garnkiem na podstawowe funkcje
To tak jakbyś kupił sobie BMW ale podgrzewanie foteli jest na abonament i ci wycofają funkcję po kilku latach - na co ci taki samochód i jak go potem sprzedasz?
No i tu nie masz za dużo racji, bo założeniem sprzedaży Thermomixa przez
No nie wiem, mamy thermomixa i nikt nas nie napastuje ofertami :D Raz na rok się odezwie sprzedawca bo jakieś promki mają czy to na program czy tam jakieś gadżety, ale wystarczy podziękować i koniec tematu. Mniej uciążliwe i bardziej przydatne niz bank pytający się czy nie chcę wziąc kredytu, albo dostawca internetu informujący co 3 miesiące, że mają super
@Aou: Może mylę pojęcia, ale piramida finansowa polega na zaspokajaniu roszczeń aktualnych klientów z pieniędzy uzyskanych od nowych klientów. MLM może być piramidą finansową i odwrotnie, ale to nie to samo. Piramida może być bez żadnego specjalnego marketingu, a MLM może być bez piramidy finansowej.
Avon, Oriflame
Najsłabszym elementem w każdej firmie jest człowiek jak nie da się go zastąpić to ta firma nie działa normalnie.
Właśnie dlatego są potrzebne te prezentacje, żeby wcisnąć ci ten abonament bo nigdzie się z tym jawnie nie reklamują.
@Mihaueck: no nie, bo na blisko siedzę. Widocznie trafiliście na konkretną osobę albo jasno daliście znać.
Czemu nikt nie używa 20 letnich pralek albo 20 letnich samochodów z abonamentem na podgrzewane fotele? Xd
@Czeski_Pablo: Ale przeciuez Vorwerk to normalna firma, zgłaszasz
@Ka4az: No i jak niby wciągasz znajomych i rodzinę sprzedając im Thermomix? Kupujesz albo nie, to nie jest tak, że każdy kto ma Thermomix sprzedaje je dalej albo sprzedaje kolejne.
@Vetinari: A frajerzy z mlm też mogą zarabiać na rynku forex, nikt im nie każe budować struktur. To nie na tym polega, że każdy werbuje kolejnych.
@apeee: To zdefiniuj proszę.
Bo 'piramida finansowa' to pojęcie potoczne. Odnosi się zarówno do schematu ponziego, jak i MLM. Może być z produktem i bez.