Aktywne Wpisy
witold54 +60
#tatacontent
Bombelek od kilku dni w żłobku - zainstalowałem w telefonie żłobkową apkę. Dziś rano powiadomienie.
Tamagotchi vibe¯_(ツ)_/¯
Bombelek od kilku dni w żłobku - zainstalowałem w telefonie żłobkową apkę. Dziś rano powiadomienie.
Tamagotchi vibe¯_(ツ)_/¯
Takich wpisów było wiele, przeglądałem je, ale nie znalazłem nic co by mi pomogło, mianowicie: szukam auta, rodzinnego ( ͡° ͜ʖ ͡°) a raczej potrzebuję wskazówek jaki model szukać i na jakie jednostki napędowe zwracać uwagę.
Budżet: ~20 tys. zł. + koszty serwisu po zakupie
Wymagania:
- paliwo: benzyna/benzyna+gaz (przy dystansach jakie pokonuję diesel raczej odpada)
- moc: nie jeżdżę i nie lubię szybko jeździć, ale chcę mieć możliwość w miarę sprawnie wyprzedzić tira na ekspresówce
- rocznie robię 10-12 tys. km, pół na pół miasto-trasa, "trasa" to 100km, okazyjnie dłuższe dystanse
- nadwozie/bagażnik - potrzebuje większego bagażnika (1 bombek na pokładzie + potencjalnie drugi w nieokreślonej przyszłości, więc trochę rzeczy do przewożenia jest) a z drugiej strony samo auto żeby nie było zbyt długie, żeby żonie ułatwić parkowanie itp.
- mocowanie ISOFIX do fotelika
- wyposażenie: aby była klima i elektryczne szyby, fajnie by było gdyby był tempomat, podgrzewane fotele
- ogólny wygląd - wszystko co ładniejsze od Multipli
Wstępnie przeglądając auta natknąłem się na Peugeota 3008 I generacji i jeśli chodzi o rozmiar/wyposażenie/bagażnik/wygląd to nawet spełniałby moje wymagania i może lekko ale bym przekroczył budżet, z tym że naczytałem już się o awaryjności silników i innych rzeczy to pojawiły się (nie wiem czy zasadne) wątpliwości.
Także jeśli istnieją jakieś samochody, które by spełniały powyższe wymagania to dawajcie swoje propozycje ʕ•ᴥ•ʔ