Wpis z mikrobloga

Cześć, zagapiłem się cofając autem i niestety nie skończyło się tylko na rysach... Tylny zderzak w dwóch miejscach przebity jest na wylot: dziury ~1-3 cm,

Posiadam pełne ubezpieczenie AC w PZU z takimi opcjami:
- wariant ustalenia kosztów naprawy: SERWISOWY
- wykluczenie szkody AC
- suma ubezpieczenia ulega pomniejszeniu o każde wypłacone odszkodowanie
- udział własny kwotowy w każdej szkodzie: BRAK
- franszczyzna integralna: 300 zł

Wartość auta wg. PZU 25 tys. Jest to Mazda 6 GH 2010

Lepiej ogarnąć to w ASO z AC czy szukać kogoś na własną rękę?

#samochody #aso #motoryzacja #prawo #ac #pzu #ubezpieczenie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@philips545: mi agent zawsze mówił że jeśli szkoda powyżej 1.5-2 k gdzie naprawisz za własną rękę to ac warto korzystać. Pytanie tylko czy ci całki nie zrobią. Ewentualnie jak masz wariant serwisowy to de facto powinni ci wypłacić tyle ile wynika z kosztorysu serwisu a czy naprawisz to w serwisie czy nie to inna kwestia
  • Odpowiedz
@philips545: jak masz zderzak do zmiany bo podziurawiony no to musisz go zmienić.
Chyba po to jest AC aby sobie ogarnąć to. Inaczej po co kupować. Ile już wydałeś na AC na to auto i ile z tego wyciągnąłeś? Ja bym robił w ASO z AC przynajmniej będę miał ori zderzak i nowe części w 15 letnim aucie, a za rok już ac bym nie brał wcale.
  • Odpowiedz
@philips545: AC jest raczej na poważne sprawy jak totalka, kradzież, itp.

Robienie drobnicy nie ma sensu bo koszt tego to pewnie tyle co podwyższenie AC za 1-2 lata. Tj. lepiej wydać te 2-3k z własnej kieszeni niż potem przez lata płacić 2k więcej za AC.
  • Odpowiedz
  • 0
Dziękuję za odpowiedzi.
Nie jest to duża szkoda i może faktycznie nie warto korzystać z AC. Zamieszczam zdjęcie jak to wygląda.
Poczekam jeszcze i może trafi się na sprzedaż egzemplarz w bdb stanie, a jeśli nie to aktualny zderzak będzie trzeba doprowadzić do ładu...
philips545 - Dziękuję za odpowiedzi.
Nie jest to duża szkoda i może faktycznie nie wa...

źródło: 1000001542

Pobierz
  • Odpowiedz