Aktywne Wpisy
SmugglerFan +91
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +87
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
BK2% to idealny przykład transferu majątku młodych "z przyszłości" (kredyt) i od podatników do "starej wierchuszki". To nie gospodarka potrzebuje niskich stóp, tylko majątki polskich oligarchów, bo niskie stopy powodują inflację i wzrost cen ich aktywów.
Jeżeli jesteś członkiem "starej wierchuszki" nie musisz nic robić, aby się bogacić: młodzi zasuwają na kredyty, ale inflacja zjada ich dochody, natomiast ty patrzysz tylko jak wartość Twojego majątku rośnie. Nie musisz być przedsiębiorczy, nikogo zatrudniać itd. Wystarczy, żeby partia która sprzyja temu stanu rzeczy wygrała w kolejnych wyborach i tylko liczysz pieniądze. #polityka
@jacos911: ma to na celu zabezpieczenie uprzywilejowanej pozycji. Dzięki takim zabiegom w kraju praktycznie nie ma klasy średniej, czyli ludzi, którzy nie są krezusami, ale czują się finansowo bezpieczni, a dzięki temu nie są podatni na presję. Bandą biedaków bojących się o jutro łatwo się rządzi, do
To dziedzic jest prawdziwym nierobem
Młodzi za to będą tyrać w strachu o jutro na czynsz dla najemcy, albo będą odpracowywać klitkę na Białołęce przez 30 lat. Rząd będzie sterować niewolnikami przez obniżanie i podwyższanie stópek, albo dawanie wakajek kredytowych.
https://conference.nber.org/conf_papers/f197647.pdf