Wpis z mikrobloga

Drodzy mircy, poszukuje dla mojego taty akumulatora do wkrętarki Toya 79050, ale wygląda to tak, jakby w całym necie nie można było go kupić w stanie nowym, ew. tylko z kolejną wkrętarką. Kompletnie nie znam się na takich rzeczach, więc prośba - czy możecie polecić jakiś pasujący zamiennik, lub ewentualnie wskazać miejsce gdzie może się taki akumulator jednak trafić?

#remontujzwykopem #remont #majsterkowanie #narzedzia #kiciochpyta
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Toya 79050

@Urbann: odpuść sobie, to stary grat z NiCd akumulatorem który dość szybko pada jak leży nie używany. Kup coś nowego choćby z Lidla na promce
  • Odpowiedz
@Urbann: bo to jest totalny kartofel. Akumulator NiCD - w dzisiejszych czasach wart tyle co przycisk do papieru. Nikomu nie opłaca się tego wytwarzać, bo ekologia i ekonomia - to nic nie warte, a szkodliwe, toksyczne, trudne i upierdliwe w utylizacji itp. A długo też nie może poleżeć na zapas, bo umrze ze starości.

Jakby to była jakaś superwkrętarka niebieskiego boscha albo jakieś milwokie z sentymentem - to by się
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@darek-jg @krzaczor93 @hrumque @sberatel Dziękuję bardzo za odpowiedzi, tak jak pisałem, nie znam się na tym i nie miałem pojęcia, że to jakiś relikt czasów dawno minionych (ʘʘ) Może namówię tatę do zakupu jakiegoś nowego modelu po prostu, tak czy inaczej serdeczne dzięki!
  • Odpowiedz