Aktywne Wpisy
Myślałem że to jakaś mityczna Walaszkowa kraina bo bekowo brzmi, a to naprawdę istnieje hej. xD
#kapitanbomba
#kapitanbomba
jmuhha +61
Śniadanie piątkowe sąsiada, który ma dzieci w wieku 7 i 17 lat i żonę 39-lat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
siema, z tej strony Tomek. lvl 31, na co dzień pracuję na wózku widłowym na Śląsku. piszę anominowo, jak wszyscy na tym tagu, bo niespecjalnie chciałbym być rozpoznany
(choć może dla wielu wcale to powodem do wstydu nie jest)
Jak już wspomniałem, trudnię się pracą fizyczną. Nie jest to może praca marzeń, ale spokojnie jestem w stanie z tego wyżyć, zwłaszcza że moja żona dobrze zarabia i jakoś udaje nam szczęśliwie żyć wraz z 3letnim synem.
i tu pojawia się moja zajawka. może specyficzna. otóż uwielbiam pisać.. wiersze/rymowane opowiadania. nieskromnie mówiąc jestem w tym dobry ( ͡° ͜ʖ ͡°) od zawsze na każdy temat byłem w stanie napisać jakas rymowankę, z morałem, często wzruszającą, nawet mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)do byłej dziewczyny byłem w stanie pisać non stop wierszyki, jakieś bajeczki, p------y itd
stąd w mojej głowie ostatnio zakielkowal pomysł - a co jeśli by spróbować.. wydać książkę dla dzieci.
tak, pewnie teraz wielu stuka się w głowę.
ale nie ukrywam że, zwłaszcza że od kilku lat jestem ojcem, nachodzi mnie często myśl żeby z czymś takim spróbować. problem oczywiście pojawia się, gdy pomyślę o rysunkach, których bym wykonać nie zdołał. no właśnie..
stąd mój post.
pewnie większość to oleje, ale a nuż ktoś podsunie jakąś radę.
z góry dzięki Mirabelki i Mirki
#talent (?) #ksiazki #pomocy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Może zacznij od podstaw pisowni? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim i od ilu tygodni już nie pijesz?
@mirko_anonim: to akurat jest proste, bo możesz wykorzystać "Sztuczną Inteligencję" do tworzenia ilustracji: dostęp do Midjourney to koszt ok. $10-30/miesiąc, a GPT z Dall-E ok. $20/miesiąc, najnowszy DALL-3 kosztuje ok. $15 za 115 zapytań (ok. 3 centów za obrazek).
@olokynsims
Sory, pisałem autentycznie na przerwie w pracy, bo od kilku dni nie dawało mi to spokoju. Uwierzcie, że zwykle jestem purystą językowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszystkim dziękuję za rady. Będę Was wołał, jak tylko zmieni się moje życie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Jeśli serio jesteś drugim Tuwimem, to ten pomysł wcale nie jest skazany na porażkę. Popatrz np.