W ogóle co to za jakiś antywirus? Ktoś normalny tego używa? Przecież to jest jakaś nakładka na defendera czy innego bitdefendera, ta aplikacja nie daje zupełnie nic więcej niż przeciętny AV więc nie wiem dlaczego tyle korpo z tego korzysta. zabezpieczenia antyhakerskie? czyli po prostu firewall, coś, co jest w Windowsie XP od SP1 xD
niech mi ktoś da chociaż jeden konkretny argument, dlaczego nawet wielkie korpo powinno z tego korzystać
@winsxspl: przeciez to screenshot jakiegos dashboardu na grafanie a nie crowdstrike... a co do duzych korpo, to agent pozwala na podgladanie pracownikow w czasie rzeczywistym i agreguje statystyki na temat aktywnosci itp. taki korpo malware pod przykrywka antywirusa/idsu
@winsxspl domowe antywirusy bazują na sygnaturach, radzą sobie ze znanymi zagrożeniami. W biznesie, gdzie jesteś narażony na ukierunkowane ataki, korzysta się z rozwiązań EDR, które stale monitorują zachowania użytkowników i systemu, wykrywają niezgodną aktywność i w miarę potrzeby izolują wybrane punkty końcowe, aby zapobiec rozprzestrzenianiu się wykrytego zagrożenia w sieci korporacyjnej. Defender też ma takie coś, ale w płatnym Defender for Enterprise i w porównaniu do konkurencji wypada słabo.
niech mi ktoś da chociaż jeden konkretny argument, dlaczego nawet wielkie korpo powinno z tego korzystać
#crowdstrike #microsoft #komputery
@winsxspl: XP firewalla dostał w SP2
Defender też ma takie coś, ale w płatnym Defender for Enterprise i w porównaniu do konkurencji wypada słabo.
SP2 faktycznie poprawiło GUI firewalla i stało się bardziej przyjazne, aczkolwiek sam firewall był już wcześniej
@kuhwa: nie ma znaczenia, wklepałem pierwszy lepszy skrin, bo posty ze zdjęciem są lepiej zauważalne
@winsxspl: Coś odnoszę wrażenie, że ty nie chcesz dyskutować w dobrej wierze i się czegoś nauczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@L3gion: nie tym razem, pokornie przyjmę krytykę i uwagi
Templar powyżej podał całkiem sensowny argument, pewnych rzeczy można nie zauważać nawet będąc power userem, choć jako endpoint a nie admin sieciowy.