Wpis z mikrobloga

Tuskowcy aktualnie stosują bardzo podobną do PiSu populistyczną gadkę, krytyka to naturalnie "hejterzy" albo "trolle". I tak zrobią co ustalili sobie przy zielonym stoliku z deweloperami. Potrafią nawet poświęcić releacje z koalicjantami dla wprowadzenia programu "Deweloper++".

Gdzie podniesienie kwoty wolnej, opieka zdrowotna kuleje, inflacja może ponownie wystrzelić do góry, dodatkowo może nas czekać wojna. Mamy #!$%@? ważniejsze wydatki niż dosypywanie do i tak już rozgrzanego pieca rynku nieruchomści.

***** PO PSL.

Brzmię jak Konfiarz, ale po historii moich postów zobaczycie, że nie jestem xD.

#nieruchomosci #polityka
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duzy_krotki: tylko kitowcy z KO zapomnieli że nie mają nomen omen betonowego elektoratu jaki pis, wystarczy że część osób poczuje się oszukana, cześć osób oleje wybory i już ko ma ciepło, chyba zapomnieli że ostatnie wybory, które wygrali głównie przez frekwencje to raczej był przypadek, a nie reguła
  • Odpowiedz
  • 7
@Wielka-Polska-Betonowa Dokładnie, do tego PiS ma stabilne 30%, część elektoratu popłynie do Konfederacji. Niech coś się stanie z Lewicą, to będziemy mieli powtórkę z 2015 roku i rządy koalicyjne PiS i Konfederacji.
  • Odpowiedz
@Wielka-Polska-Betonowa: i to jest bardzo ciekawa sprawa - nie wyciągneli wniosków z ostatniej przegranej? Czy poprostu po zwycięstwie stali się tak butni?
Zastanawiające, czemu tak na siłe chcą przeforsować ten program, czy aż tak są w kieszeni devów?A może wytyczne z UE?(coś mi przemkneło że Urszuli jest smutno bo w młode osobny nie mają mieszkań w ue).
Mam swoją teorrie iż nadchodzi kryzys i to jest ich jedyny pomysł na
  • Odpowiedz
@duzy_krotki
Nie wiem jaki Tusk ma plan na kolejną kadencję ale przecież oczywistym jest fakt, że wygrał głosami młodych. Jak ich tak ostro ruchnie to czego on się spodziewa w następnych wyborach? XD
  • Odpowiedz
KO zapomnieli że nie mają nomen omen betonowego elektoratu

@Wielka-Polska-Betonowa: Może o to chodzi, że to ostatnie 4 lata?

Czas na ostatnią pompę, realizację zysków, a póżniej zostaje jeszcze tylko wepchanie głupich polaczków do wojny za kontrakt od zachodniej firmy produkującej uzbrojenie i adios za granicę...
  • Odpowiedz
Prawda jest taka, że wielbiący KO i Tuska dostali boosta do pewności siebie bo część społeczeństwa gardziła pisem i chciała ich oderwać od koryta no ale jak tylko poszła pierwsza krytyka KO to zaczeli wyzywać od onucy, trolli, konfiarzy, szmateckich xD

Dla mnie pisowiec i fan ko to tacy sami, głupi ludzie.
Spytaj tego drugiego dlaczego KO nie realizuje obietnic to odpowie, że w sumie dobrze, że tego nie robiąxD
  • Odpowiedz
@duzy_krotki: to, że tak się będzie działo wiedział każdy kto choć w niewielkim stopniu orientował się jak wyglądały rządu PO, więc moje pytanie jest takie, skoro wyznawcy tuska i koalicjancji źli, konfa zła, pis zły, to na kogo kolega ostatnio głosował, że czuje się uprawniony do podnoszenia takie larum?
  • Odpowiedz
@Protectorx:

Spytaj tego drugiego dlaczego KO nie realizuje obietnic to odpowie, że w sumie dobrze, że tego nie robią

Patrząc po pomyśle 0% to większość by faktycznie wolała żeby nie realizowali żadnych swoich obietnic i dobrze XD.

Tusk przyszedł zmienić PiS i za 4 lata go nie będzie nie wiem tylko czy on to wie czy zakłada że ludzie i tak go wybiorą byleby nie PiS. Jest to możliwe oczywiście
  • Odpowiedz