Aktywne Wpisy
miekki_am +482
Czytając gorące, dowiedziałem się, że roczniki 87-90 wygrały życie i - jako ostatnie roczniki - mogły kupować #nieruchomosci po niskich cenach. Otóż, kur**, nie. Opowiem anegdotę na własnym przykładzie. Studia skończyłem w 2012 roku, gdy oficjalne bezrobocie wśród ludzi młodych wynosiło ok. 25%. Moja ówczesna dziewczyna, a obecnie żona, również w tym czasie kończyła studia. Chcieliśmy zostać w mieście, w którym studiowaliśmy, spoza top 5, ale prawie rok rozsyłania CV,
kizalfon +53
Jestem wyczerpany. Jeszcze tydzień takiej pogody a powieszę się w kiblu.
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Nie nie schudnę bo mam wagę idealną.
Mury są tak nagrzane że nawet mi nie wpada powietrze z dworu do pokoju nocą.
No
Proszę was o pomoc w odnalezieniu tytułu książki.
Pamiętam, że czytałem ją jako nastolatek. Nie znam autora, ale prawdopodnie jest nim polak. Na 100% była to fantastyka.
Fabuła z tego co pamiętam:
Młody chłopak znajduje dziurę, chyba w ogrodzie, do której wpada. Spadając w doł bardzo wolno i długo po pewnym czasie trafia do innego świata.
Ludzie żyją tam chyba w jaskiniach (nie ma tam słońca, nieba jakie znamy z naszego świata).
Ważna rzecz, tamtejsi mieszkańcy używali czegoś w rodzaju "czarnego światła", ale były też chyba inne kolory. Które karało ludzi za złe zachowanie, nieposłuszeństwo.
Do młodego chłopaka po pewnym czasie dołącza ojciec i matka, ale tego pewny już nie jestem.
Na pewno historia nie skończyła się na 1 części.
Kojarzę jeszcze słowo "Otchłań"
Jeśli to pomoże to czytałem ją zaraz po serii Andrzeja Pilipiuka - Oko Jelenia.
Będzie ktoś w stanie mi z tym pomóc?
#ksiazki #fantastyka
@dzieju41: Niestety to na pewno nie to.
Z tego co pamiętam to nie było tam żadnych stworów, potworów, kosmitów czy innych "fantastycznych" stworzeń.
W tym świecie, do którego trafił główny bohater, też żyli
Ogromnie dziękuję :D
No i miałem racje co do "Otchłani" to po prostu 3 część serii :D