Wpis z mikrobloga

@LuckyR: (#) No no, pozazdraszczam RS6 :)

Teraz tylko do szybkiej naprawy żeby można było się cieszyć :P

Swoją drogą w jaki sposób uszkodzona, że chłodnica nie tknięta? Jakieś lekkie puknięcie?
  • Odpowiedz
@Czipsu: Szwajcar uderzył narożnikiem - zderzak, błotnik i xenon były uszkodzone. Xenon już dokupiony i założony, ale jest problem ze zderzakiem i błotnikiem do RS6 (są inne niż w A6, których jest masa), a dodatkowo szukam w kolorze, żeby nie było różnic w kolorze.
  • Odpowiedz
@LuckyR: (#) Myślę, że nie będzie wielkiego problemu ze znalezieniem zderzaka i błotnika ;) Fakt, do RS6 jest mało, ale za to większość RS6 były właśnie w takiej czerni ;)
  • Odpowiedz
@Czipsu: Na Allegro jest kilka, fakt - swoje kosztują, bo zderzak 1,5k-2k, ale oglądałem dwa - obydwa w stanie kompletnie odmiennym niż zapewniają w aukcjach... Bo szukając w kolorze nie chcę go lakierować, a obydwa były do malowania, a jeden dodatkowo do klejenia...
  • Odpowiedz
@LuckyR: (#) To może faktycznie lepiej wyjdzie dokupić w innym i polakierować? Bo w dobrym stanie będzie pewnie ciężko znaleźć? Jak udasz się do dobrej lakierni to nie ma szans, żeby była różnica w kolorach.
  • Odpowiedz
@panTadeusz: W Polsce 60-70k, sprowadzone wychodzą troszkę taniej ale są duże opłaty przed rejestracją - Celnicy wyceniają RS na ok. 80 tys. zł. wartości i od tej kwoty płaci się akcyzę - 18,6% (dla samochodów ponad 2000ccm).

@barrus89: Nie. Nigdy nie zagazowałem samochodu.

@elvisiako: Felgi na zdjęciu z tyłu są ori, ale juz wyleciały i wpadły 19" z oponami 245/40. Przez wydechy, szerokość samochodu i kapci
  • Odpowiedz