Wpis z mikrobloga

@dddobranoc: bo to jest interpretacja rosolu. Nie ma czegos takiego jak arbitralny przepis na dobry rosol. Jak Polska dluga i szeroka, kazde wojewodztwo i region nieco inaczej robi rosol
  • Odpowiedz
@paczelok: Jezeli to kolor z mięsa to zajebisty rosół, a nie to co niektórzy pokazują kolor słomkowy jasny gdzie pewnie na 5l wody był kilogram mięsa :P Ehh ludzie. To że kiedyś się jadło taki biedny rosół nie znaczy że to jest ideał i tak powinien wyglądać.
  • Odpowiedz
@mikau: ciemny kolor robi się albo z dolewania maggi i oszukiwania albo przez gotowanie długo 12h+ żeby nabrał barwy, kolor rosołu z topowego komentarza to tak 1-2 h gotowania czyli w zasadzie marnowanie mięsa - ubóstwo umysłowe
  • Odpowiedz
albo po prostu rosół na pieczonym mięsie i warzywach. Nie ma co się wstydzić, że niewiele w życiu widziałeś, ale po co od razu tak ostentacyjnie się tym chwalić.


@ImYourPastClaire: imo bardziej kolor od wołowiny. rosol drobiowo-wolowy ma wlasnie ciemniejszy kolor. polecam ugotowac taki ze szpondrem, zajebioza.

ciemny kolor robi się albo z dolewania maggi i oszukiwania albo przez gotowanie długo 12h+ żeby nabrał barwy, kolor rosołu z topowego komentarza to tak 1-2 h gotowania czyli w zasadzie marnowanie mięsa - ubóstwo
  • Odpowiedz
  • 1
@dddobranoc: przecież ta pseudo knajpa to oczywista pralnia pieniędzy, okazjonalnie bar dla bananowych dzieci i widzów buddy, nic specjalnego
  • Odpowiedz