Wpis z mikrobloga

2024 wykopki odkrywają, że niektóre restauracje nie są po to żeby się nażreć jak świnia


@anonimek123456: Ale to nie jest kuchnia molekularna gdzie dostajesz 30 talerzyków tylko normalna restauracja w której masz prawo oczekiwać pełnoprawnych porcji
  • Odpowiedz
gotowanie długo 12h+ żeby nabrał barwy


@paczelok: po 12h to już będzie berbelucha mięsno-warzywno-wodna, a nie rosół. Rosół to tak max 4-5h na wolnym ogniu. Chyba, że robisz wołowy, ale to i tak warzywa tyle nie wyrobią.
  • Odpowiedz
Jezeli to kolor z mięsa to zajebisty rosół, a nie to co niektórzy pokazują kolor słomkowy jasny gdzie pewnie na 5l wody był kilogram mięsa :P Ehh ludzie.


@niebotyk99: Prawdopodobnie chodzi o ten film - o rosole od 10:27 Ponoć nie byl zły. Cena prawie trzy dychy
robert5502 - >Jezeli to kolor z mięsa to zajebisty rosół, a nie to co niektórzy pokaz...
  • Odpowiedz
  • 0
albo po prostu rosół na pieczonym mięsie i warzywach. Nie ma co się wstydzić, że niewiele w życiu widziałeś, ale po co od razu tak ostentacyjnie się tym chwalić.


@ImYourPastClaire: Aha, czyli jak na pieczonym mięsie i warzywach to musi to wyglądać jak połączenie wody ze sraką? No nie, przecież można dodać jakąś marchewkę, pietruszkę i już by to jako tako wyglądało. Nawet w barach mlecznych nie podają tak smutnego
  • Odpowiedz