Aktywne Wpisy
EnzoMolinari +69
Zrozumiecie kiedyś warszawskie dzbany, że Wrocław nie ma nic wspólnego z Górnym Śląskiem (potocznie nazywanym Śląskiem) oprócz druzyny piłkarskiej, która się tak niefortunnie nazywa? Kopalnie węgla, ślonska godka i disco polo ze starymi wąsiurami z october festu to totalnie nie ta bajka.
#powodz #wroclaw #slask
#powodz #wroclaw #slask
duzy_krotki +346
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
#flipperzy #nieruchomosci
Halo policja proszę przyjechać na osiedle ktoś zerwał nielegalnie naklejoną ulotkę XDDDD
@ilduce999: że flipperzy to tak naprawdę korporacje? Ikskur wade
bardzo dziś gorąco, może masz udar?
@ilduce999: kapitalizm zawsze, ale to zawsze kończy się monopolizacją rynku. To naturalna kolej rzeczy, pewna jak kałuże po deszczu.
To śmieszne jak prawaki w Polsce jednocześnie są za ultra kapitalistycznym rynkiem z zagranicznymi korporacjami zjadającymi polski przemysł i nacjonalistyczno-ksenofobicznym podejściem do wszystkiego innego.
@bylem_zielonko: między innymi, ale to nie ma znaczenia, bo te pasożyty trzeba tępić dla zasady ¯\(ツ)/¯
@Sibu Kapitalizm nie polega na pompowaniu rynku państwowymi pieniędzmi.
Dlatego nigdzie tak nigdy nie napisalem.
@ilduce999: Takie małe sklepiki były niesamowite bo potrafiły mieć zaskakujący asortyment. Był taki średniej wielkości sklepik koło mnie, który miał przeogromny wybór słodyczy, których nigdy nie widziałem i lubiłem sobie chodzić i wybierać coś nowego. Ale no niestety z 1-2 lata temu skapitulował i otwarła się 5. Żabka na tej samej ulicy.
Z jednej strony trochę rozumiem model biznesowy - produkty, które łatwo schodzą