Wpis z mikrobloga

Jak widzicie sytuację, że pracuję od 2 miechów w nowej firmie (wszystko jest ok, ja jestem zadowolony, oni też), po 3 miechach jest przejście na umowę na czas nieokreślony i rozmowa o ewentualnej podwyżce. Obecnie mam 12.5k brutto, a tak się składa że inna firma proponuje mi 15k.
Nie chcę przechodzić do innej firmy, więc chcę przedstawić sytuację team liderowi - myślicie, że wyrówna mi stawkę?
Dodam jeszcze, że te 12.5k to były minimalne widełki dla tego stanowiska i dali mi tyle niby "na start, a potem pogadamy o podwyżce", ale wiadomo jak to z tym bywa.
Ja to widzę tak, że albo mi wyrówna, a jak powie że nie da rady to mówię mu elo i przechodzę do tej drugiej firmy, bo hajsy się przydadzą - niedługo planuje kupno mieszkania.

#pracait #pracbaza #programowanie #programista15k
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja to widzę tak, że albo mi wyrówna, a jak powie że nie da rady to mówię mu elo i przechodzę do tej drugiej firmy, bo hajsy się przydadzą - niedługo planuje kupno mieszkania.

@4mmc-enjoyer: Tak bym zrobił tylko rzuć wyższą kwotę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: jak team lead ma mózg to ci wyrówna bez szemrania. Ja np. kiedyś miałem sytuację podobną, po zakończeniu jednego kontraktu i przy negocjowaniu przedłużenia dostałem ofertę od innej firmy za XXX $ więcej, powiedziałem o tym mojemu team leadowi, to mi zaoferował o połowę mniej, bo: "Musimy się spotkać w połowie" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@elozapiekanka: aneks do umowy można zawsze zrobić to o czym Ty mówisz. Nie jestem programistą, ale wąska działka, ~3 lata expa. Rzucę 16k najwyżej dadzą 15k i też będę zadowolony. A jak nie to s--------m i tyle
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: wyrówna? Jaja se robisz? Skoro ci zaproponowali 15k,to twój obecny pracodawca musi ci dać minimum 20k. A nie wyrównanie. Teraz nie masz nic do stracenia. Lepiej rzucać stawkę zaporową
  • Odpowiedz