Wpis z mikrobloga

Najnowszy blok Candace Owens poświęcony Amber Rose natchnął mnie do rozkminy, że konserwatystki to w zasadzie feministki, bo nawracając babki ze 'slutwalk' działają przeciw łatwemu dostępowi do seksu dla facetów, a więc zdaniem niektórych przeciw facetom. Wszystko jest kwestią doboru rozumienia do pojęć, a tylu ludzi spina o terminologię i buduje swoje twierdze mentalne w oparciu o własne rozumienie słów, heh.

#usa #feminizm #gownowpis
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Dueil_angoisseus: co to SW? nawet nie kojarzyłam tej fundacji, teraz dopiero wygooglowałam, że takie coś istnieje. ale moim zdaniem po prostu ludzie niepotrzebnie robią inby o pojęcia (na siłę wtłaczają swoje zbiory elementów w matryce danych pojęć), zaklepują własne etykietki na słoiczkach z pojęciami, tworzą własne wiatraki i biją się o 2 różne wiatraki w 2 różnych grupach nawet nie widząc, że to wiatraki.
sam temat "nawróceń życiowych", zmian osobowości
  • Odpowiedz
@serio_serio: Wiadomo, że jest coś takiego jak konserwatywne feministki, ale niestety mainstream feminizmu jest skrajnie lewicowy i zepchnął je na margines. Takie są zresztą feministki w krajach muzułmańskich i nie lubią zachodniego feminizmu. Zresztą promowanie prostytucji, transów w sportach kobiecych i podobne akcje to zaprzeczenie feminizmu, ale tego feministki nie przyznają, bo ten ruch się pogubił.
  • Odpowiedz