Wpis z mikrobloga

@Al-3_x: zwolenników takich haseł powinno się jak najszybciej wysyłać do lasów czy dżungli gdzie mogli by sobie w spokoju żyć jak w średniowieczu czy jak człowiek pierwotny.
Ciekawe ile by wytrzymali.
  • Odpowiedz
  • 3
@AlbertoBarbosa:

Jeszcze żeby to była mowa o ulepszeniu społeczeństwa. Ale cały ten tag #revoltagainsthemodernworld to gadka o złym współczesnym świecie i romantyzowaniu czasów przed wynalezieniem papieru toaletowego. Innymi słowy, regres.

Jak już mówiłem, choć podziwiam myśl Teda Kaczyńskiego to nie jestem aż tak przeciwny technologi. Dużo bliżej mi do archeofuturyzmu.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Uwielbiam takie osoby jak ty, które mają tak niszowe, albo absurdalne poglądy, że wiedzą, że nigdy się nie przebiją do mainstreamu z nimi, więc mogą sobie bezpiecznie zza płotu rzucać jakieś górnolotne hasła i filozofie, bo wiedzą, że nigdy nie nadejdzie dzień weryfikacji, w którym by musieli zacząć żyć zgodnie z hasłami które sami głosili.
  • Odpowiedz
  • 4
@AlbertoBarbosa: A ja gardzę ludźmi takimi jak ty którzy patrzą na innych z góry ze względu na odmienne poglądu i nawet nie próbują podjąć cywilizowanej dyskusji. A co do tego czy moje idee ostatecznie zwyciężą czy nie to może zweryfikować już jedynie przyszłość. Wiem jednak, że niezależnie od tego wiem, że racja stoi po mojej stronie.
  • Odpowiedz
@Al-3_x: Ludzie mają różne poglądy. Czasem głupie, czasem mądre, czasem mi się chce nawet dyskutować. Ale w twoim przypadku twoje poglądy można streścić do bycia anty. Reprezentujesz po prostu drugą stronę monety tych wszystkich skrajnie prawicowych ugrupowań, które się wybiły w ostatnich latach na byciu anty, ale sami bardzo rzadko, jeśli w ogóle proponują realistyczne rozwiązania. Ja takich ludzi nie traktuje poważnie i nazywam populistami. W twoim przypadku to bardziej
AlbertoBarbosa - @Al-3_x: Ludzie mają różne poglądy. Czasem głupie, czasem mądre, cza...

źródło: tsktsk

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@AlbertoBarbosa: Mógłbym porzucić ten kraj i wyjechać do Nepalu by uciec od tego świata. Może kiedyś tak nawet zrobię. Jestem jednak przywiązany do mojej ojczyzny w której żyli przodkowie i w której się wychowałem. Dlatego to o co walczę nie jest jedynie kwestią moich osobistych upodobań. I jak mówiłem, nie odrzucam wszystkiego co współczesność oferuje.
  • Odpowiedz
@TenXen47: słyszałem o chłopie co chciał tak zrobić, obejrzał into the wild, kupił łuk i trzy strzały, doszedł do granicy z Czechami, zastrzelił kurę i wrócił xD
  • Odpowiedz