Aktywne Wpisy
jfrost +167
Czy jakiś wykopowy lingwista (ze specjalizacją #alkoholizm) mógłby pomóc w przetłumaczeniu tej wypowiedzi na język polski?
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Czemu płaczący tutaj tagowicze ni wpakowali się w bk2%? Jakie były u was powody? Przecież z punktu widzenia osoby zainteresowanej, to był program w pytę. Brak wymogu wkładu własnego (jak jakiś miałeś to już w ogóle ekstra) czy korzystniej liczona zdolność kredytowa. Dla pary to wystarczyło, żeby oboje zarabiali pewnie ze 4,5 netto na Uop i już mieli 600k zdolności. Gdyby mi starzy wcześniej kawalerki nie kupili, to pchałbym się po same
Będę otwierał spółkę i możliwe że swoje kontrakty IT włożyłbym w nią przy okazji, ale zastanawiam się czy potencjalna firma klient zatrudniająca mnie nie będzie się bała wziąć gościa ze spółki zamiast prostego chuopa na JDG, którego może sobie prawnie zaorać w razie czego.
#programista15k
Też o tym myslałem ale nie chce mi się w te papierkologie bawić.
Dodam jednak kilka rzeczy od siebie
1 zależy od skali co chcesz dowozić i za ile. Jakichś systemów enterprise i tak sam nie dowieziesz, więc forma spółki daje Ci przewagę nad jednoosobowymi klepaczami, jeśli rzeczywiście masz do dyspozycji zespół ludzi. Chyba, że chcesz być po prostu solistą w jako spółka jednoosobowa czy PSA, wtedy raczej