Aktywne Wpisy

Iskaryota +19
Smartfony zabiły fotografię, to fakt.
Przez cały pobyt na wakacjach spotkałem może 3 osoby z czymś innym niż telefon do robienia zdjęć.
Rozumiem, że dla 95% ludzi taki snapshocik wystarczy, by pochwalić się rodzince na whatsappie co teraz jedzą albo co robią.
Gdzie się jednak podziali fotograficzni amatorzy? Ludzie, którzy chcą uchwycić coś więcej niż jedną wielką interpretację algorytmów odszumiających i kontrastujących? Pobawić się ustawieniami, ogniskową, spróbować zrobić coś inaczej, w tym
Przez cały pobyt na wakacjach spotkałem może 3 osoby z czymś innym niż telefon do robienia zdjęć.
Rozumiem, że dla 95% ludzi taki snapshocik wystarczy, by pochwalić się rodzince na whatsappie co teraz jedzą albo co robią.
Gdzie się jednak podziali fotograficzni amatorzy? Ludzie, którzy chcą uchwycić coś więcej niż jedną wielką interpretację algorytmów odszumiających i kontrastujących? Pobawić się ustawieniami, ogniskową, spróbować zrobić coś inaczej, w tym
źródło: photo-output
Pobierz
Mirki pomóżcie mi rozsądzić czy laska chce mnie zrobić w bambuko. Otóż od około 3 miesięcy spotykam się intensywnie z #rozowypasek lvl 27 z #tinder. WIdujemy się prawie co 2 dni i każdy weekend i często w tygodniu śpi u mnie, bo mam większe mieszkanie, mieszkam o wiele bliżej jej pracy niż ona. Wczoraj wieczorem wpadła na netflix & dociskanie jej głowy do mojego brzucha, po całej

Czemu grupy mają płacić 10% fee w restauracjach obowiązkowego?
Czym to się różni jak przyjdzie 15 osób z dworu vs grupa 15 osób?
Powody dlaczego to jest bezsensu:
- Tyle samo żarcia będzie do zrobienia jakby 15 osób losowych przyszło
- Kelnerka ma mniej stolików - jedna grupa do obsługi, talerze z jednego miejsca i w jednym momencie
Dużo powodów czemu nie nie ma, ale 10% podniesienia ceny obowiązkowo to w kij dużo jak na brak powodów i ułatwienie ewentualnej pracy.
#restauracja #restauracje #polska #napiwek