@Huck9 teraz to już może być za późno na ściąganie klasyka, bo mają już trasy poustawiane. Prędzej będzie coś przeniesione z małej na dużą. The Bill kiedyś grał na woodstocku i miał dużą publiczność. Cherry też może zrobić potencjalnie oglądalność, jego też można przerzucić na dużą.
@Huck9: @andrzej-sykstus-iwanski: W zasadzie chyba to najprostsze dla nich rozwiązanie. ( ͡°͜ʖ͡°) Bo jeden zespół z eliminacji będzie zadowolony z obecności na festiwalu a jednocześnie jakoś przepchną kogoś na dużą scenę bez dodatkowych kosztów.
Niby tylko pozostała już tylko dyskusja kto będzie przeniesiony na dużą scenę... Chyba że coś w tych rozpiskach naszych jeszcze się zmieni i zamiast grać do 1 to
Ja się w ogóle dziwię że ich troje ktoś dał na małą, na ich koncercie będzie sporo osób a Wiśniewski umie rozruszać ludzi. Byłem na ich koncercie jakiś czas temu i naprawdę zrobili całkiem spoko show, na pewno nie gorszy niż Arka Noego :D
@euklides: a ja nadal się dziwie że oni są na tym festiwalu. Arka Noego - to trochę innego typu sprawa - przez muzyków którzy ją tworzyli i jaki mieli wkład w Polską scenę rockową/metalową. Słabe porównanie projektu Robert Friedrich i kilku innych muzyków do kogoś kim jest ten w czerwonych włosach i nie mówię tu o Glacy.
@Huck9: @andrzej-sykstus-iwanski : A ja jestem przekonany że właśnie Ich Troje jeżeli już. Po prostu wiem, że będą mieć potencjalnie największą publikę na małej scenie, też było już widać spore poruszenie jak ujawniono listy eliminacyjne.
Raczej nie - bo poruszenie było - ale nie koniecznie w dużej części pozytywne. Więc tutaj nie patrzył bym na to w aspekcie ilości ludzi pod sceną. Poza tym oni są za MALI na dużą scenę.
Poza tym nie do końca wiadomo - czy coś jednak się innego nie pojawi - bo nie ma jasnej informacji do końca ;) Czy nie znajdzie się ktoś inny - na miejsce Sick.
@andrzej-sykstus-iwanski nie sądzę aby byli za mali na dużą scene. Są zespoły/artyści znacznie mniej znani, którzy załapali się na dużą. W poniedziałek na ZBC czegoś się na pewno dowiemy, będzie już po eliminacjach
@andrzej-sykstus-iwanski nie chcę oceniać konkretnie, bo nie mamy dobrej skali do badania takich rzeczy ale powiedz mi kto (z dorosłych ludzi) nie słyszał o ich troje?
I to jest wyznacznik czego? Kto z zagranicy słyszał o i3? Poza ludźmi którzy widzieli eurowizję i chcą o niej zapomnieć? ;) Bo jak by każdy z zespołów na dużej scenie - zrobił o wiele więcej dla muzyki rockowej/metalowej/punkowej niż i3, które jest popoworockowym tworem - zrobionym żeby zarabiać - ilość zmian wokalistek, liczne "afery" z byłymi żonami, alimentami i innymi rzeczami. Z tego są/ jest znany - nie z muzycznych osiągnięć
@andrzej-sykstus-iwanski: Majka Jeżowska to samo, Kwiat Jabłoni skąd się te zespoły tam wzięły a zrobiły naprawdę robotę. Ich troje ma kilka kawałków też z niemieckiej punkowej kapeli i nie zdziwię się jak oni pójdą na dużą scenę i rozkręcą imprezę. ba :D nie zdziwiłbym się jakby Krzysiu Sokołowski z nimi zaśpiewał jeden czy dwa numery :-)
9 zespołów zostanie wyłonionych podczas eliminacji a miejsc jest 8 na małej scenie. Jakie wnioski?
#polandrock #woodstock
I wszystko pasuje ;)
Niby tylko pozostała już tylko dyskusja kto będzie przeniesiony na dużą scenę... Chyba że coś w tych rozpiskach naszych jeszcze się zmieni i zamiast grać do 1 to
wątpię - bo pomimo wszystko to mogło by być za dużo ;x
Jeszcze w sumie z małej:
1.Zenek
Ja się w ogóle dziwię że ich troje ktoś dał na małą, na ich koncercie będzie sporo osób a Wiśniewski umie rozruszać ludzi. Byłem na ich koncercie jakiś czas temu i naprawdę zrobili całkiem spoko show, na pewno nie gorszy niż Arka Noego :D
Arka Noego - to trochę innego typu sprawa - przez muzyków którzy ją tworzyli i jaki mieli wkład w Polską scenę rockową/metalową.
Słabe porównanie projektu Robert Friedrich i kilku innych muzyków do kogoś kim jest ten w czerwonych włosach i nie mówię tu o Glacy.
A ja jestem przekonany że właśnie Ich Troje jeżeli już. Po prostu wiem, że będą mieć potencjalnie największą publikę na małej scenie, też było już widać spore poruszenie jak ujawniono listy eliminacyjne.
Poza tym nie do końca wiadomo - czy coś jednak się innego nie pojawi - bo nie ma jasnej informacji do końca ;) Czy nie znajdzie się ktoś inny - na miejsce Sick.
Bo jak by każdy z zespołów na dużej scenie - zrobił o wiele więcej dla muzyki rockowej/metalowej/punkowej niż i3, które jest popoworockowym tworem - zrobionym żeby zarabiać - ilość zmian wokalistek, liczne "afery" z byłymi żonami, alimentami i innymi rzeczami. Z tego są/ jest znany - nie z muzycznych osiągnięć
a wiesz jaka to kapela? :D bo tutaj też raczej Michał W. zaebał w sumie coś dzięki czemu został znany ;p
A kapela ta niemiecka jest hm legendą sceny.