Aktywne Wpisy
Markotny_Marek +174
Niewielu z Was - młode wilcy - wie, że w latach 90. istniał zwrot "mój komputer jest za szybki."
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
Była sobie np. taka gierka "Cisco Heat" i jak nie wyłączyłeś TURBO w swoim 486DX2 z 66 MHz na 33 MHz, to brak optymalizacji gry powodował gejmołwer w pięć sekund, za szybko wszystko działało.
To nara xD
#komputery #nostalgia #ciekawostki
deeprest +296
Ale śmiesznego szczurka brudaska znalazłem przy drodze
#pokazkota
#pokazkota
Zostały mi dwie opcje:
Ridley ma hydraulikę w porównaniu do Treka, oba na SRAM Apex'ie. Na tej podstawie można by pomyśleć, że Ridley ma lepsze heble, jest tańszy, więc nad czym się tu zastanawiać.
Ale jednak chcę poszukać jeszcze opinii o tych dwóch modelach / markach:
- czy macie doświadczenie w serwisie jednego i drugiego, Trek vs. Ridley w Polsce?
- wytrzymałość rowerów obu producentów?
- trzymanie ceny / jakość obu modeli / producentów?
PS. przeznaczenie to i asfalt i ścieżki i szutry, chcę mieć uniwersalny wybór, po to chciałbym kupić taki rower, żeby korzystać po prostu z okolicy i móc ruszyć w jakieś dłuższe trasy, nie zastanawiając się za dużo nad tym, czy to będzie utwardzone podłoże czy trochę ruchome, czy ścieżka rowerowa.
Dajcie znać, bo już nie wiem co myśleć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#gravel #rower #trek #ridley #rowery
Ja chciałbym kupić stacjonarnie w salonie w Częstochowie, niestety tylko Prorowery i Ridley.pl ma tak dobrą cenę, co jest dla mnie ważne przy tym zakupie..
Z drugiej strony, jeśli mam mieć problemy z jakimkolwiek
Trek staje się chyba ostatecznym wyborem, mimo mechanicznych hebli..
@dickdiepie: nie rób sobie tej krzywdy