Wpis z mikrobloga

@dontbelieveyou: wez składniki które OP wylistowala i wrzucaj na rozgrzana patelnie. Szpinak i sos sojowy tylko dodaj na koniec a nie wcześniej.
Można tez sobie osobno podsmażać cebulkę czy osobno podsmażyć kurczka i go zdjąć ale to są szczegóły
  • Odpowiedz
@dontbelieveyou
Przygotuj:
Kurczak z grzybami mun, szpinakiem, cebulą, imbirem oraz pastą Tom Kha, sosem teriyaki, sosem sojowym ciemnym, olejem sezamowym, chili. Wrzuć na patelnie i usmaż. Całość zjedz pomidorkami (zdjęcie w komentarzu)
  • Odpowiedz
  • 2
@lsrrdc: @dontbelieveyou @Goronco @IlawaNidzica
Pierś tylko posoliłam, posypałam papryką. Na patelni usmażyłam troche cebuli, ugotowane wcześniej grzyby pokroiłam i dodałam do nich kurczaka, jak był gotowy to dodałam sos sojowy pastę tajską i sos teriyaki.
Potem leci imbir, czosnek, olej sezamowy i chili. Na sam koniec szpinak.

Kolejność jest ważna. Składniki smażone (cebula i mięso) muszą być na początku. Sosy to smak, mają sie połączyć w trakcie duszenia. Jak jest za gęsto można dolać wody z grzybów.
Czosnek długo obrabiany traci swój smak, staje się gorzki przesmażony lub
  • Odpowiedz