Wpis z mikrobloga

@barteqck: @abcdemail: je jebe ludzie mówie serio :E jak szmery mówią po rusku to znaczy że masz słabo ekranowany wzmacniacz lub jakieś kable w audio przez co zbiera fale,sam tak miałem w logach z-2300
  • Odpowiedz
@siedge: ja słyszę dokładnie np że ruszam myszką bo wtedy szmer się pojawia i w zależności od szybkości poruszania myszką jest głośniejszy lub cichszy itd.
  • Odpowiedz
@abcdemail: Ja tak słyszę jak ruszam myszką :) od tego czasu mam osobnego DACa na USB, generalnie kiepskie ekranowanie i filtrowanie sygnałów wchodzących i wychodzących + szum elektromagnetyczny generowany przez okoliczne urządzenia.
  • Odpowiedz
@abcdemail: @abcdemail: Zakłócenia na pewno, sprawdź np na baterii, może coś sieć sieje. Jeżeli przy programach tylko i wyłącznie to może system łapie zwiechy, polecam sprawdzić na jakmś Live CD. Ew wyłączyć WiFi/"BLUTUT" i inne podpięte bzdury. Jeżeli nadal problem sie powtarza a słuchawki zostały również sprawdzone to najwyraźniej zakłucenie po płycie idzie. Nic nie poradzisz w warunkach domowych. Kłaniam.
  • Odpowiedz
@kitkat82: @Nicponio_Atencjo: @uosiu: Dzięki. Wyciszenie wejścia liniowego nic nie dało więc pewnie albo kupa panel albo zintegrowana karta daje ciała :/ Zobaczę z jakąś inną kartą, czy jak nie będzie szumów to będzie znaczyło że panel przedni jest spoko a karta na płycie do d--y?
  • Odpowiedz
@abcdemail: tak :) Spróbuj w BIOSie uruchomić spread spectrum czy coś takiego. Rozjeżdża zegary taktujące na różnych szynach by ograniczyć sianie przez urządzenia :)
  • Odpowiedz
@abcdemail: Nie wiem, nie siedzę w sprzęcie :) w ThinkPadzie mi szumiało a dźwiękówka nie miała dość mocy by zasilić jak trzeba HD598 to kupiłem DACa i nastała cisza i noc :)
  • Odpowiedz