Wpis z mikrobloga

@tellet: wiesz za ile aplikacji w zyciu zapłaciłem i teraz ich nie ma bo autor nie podumał, że jak robisz aplikację do konkretnych zastosowań i na defakto ograniczony rynek to z raz pobranej opłaty nie utrzymasz się do końca zycia? Lata mijaja. systemy operacyjne się zmieniają, powiedzmy ze api ulega jakims zmianom. jesteś zasypywany prośbami o dodane tej funkcjonalności czy tamtej, prośbami o naprawe błedów i w niedługim czasie okazuje
  • Odpowiedz
@Rolnikt: No ale minusem jest, ze jest gorsza od zwyklej wersji przegladarkowej do ktorej uzywania przywyka sie juz uzywaja pc i nie trzeba sie przestawiac miedzy 1 a 2 wcale xD Wszystko dziala wiec nie wiem po co komu jakakolwiek aplikacja do wykopu
  • Odpowiedz
@Protectorx: Nie płacisz za dostęp do serwisu i jego treści tylko za aplikację do jej konsumpcji.
Gdyby z jakiegos powodu ta apka stała sie tak popularna jak TweetBot to Wykop zrobiłby dokładnie to samo co twitter. Uniemozliwiliby im funkcjonowanie, bo zyski z reklam by im spadły znacznie.
  • Odpowiedz
rozumiem, ze pracę programistyczne są darmowe.

Skoro ich czas jest tak cenny, to dlaczego nie wprowadzili opłat od początku, tylko j----i za darmo pół roku?
  • Odpowiedz
@Villeman: Powtórzę jeszcze raz to samo co napisałem pod innym wpisem. Typ sobie to usprawiedliwia tym, że na Reddicie i Instagramie też są reklamy, tylko zapomniał wspomnieć, że Reddit i Instagram to full stack aplikacje pisane od zera, a on zrobił wrapper na gotowe API. Do tego każdy, kto siedzi chociaż trochę w IT wie, że takie chore zagrywki nie powinny mieć miejsca i dziwie się, że wykop go za
  • Odpowiedz
@papaj42 miałem okazję testować ten wypiek i pozgłaszać parę błędów. Jednak ta apka jest wciąż niedotestowana, zdarza się jej czasem mocniej pogryźć z ui androida do tego, że trzeba jej proces ubijać. Problemy pozgłaszane, do przedostatniego update ich nie naprawili, więc na andku służy mi wersja przeglądarkowa. Tęsknię za #otwartywykopmobilny i z racji, że stoi na otwartym kodzie zastanawiam się, czy dużo roboty byłoby aby podnieść w niej api.
  • Odpowiedz
No ale minusem jest, ze jest gorsza od zwyklej wersji przegladarkowej do ktorej uzywania przywyka sie juz uzywaja pc i nie trzeba sie przestawiac miedzy 1 a 2 wcale xD Wszystko dziala wiec nie wiem po co komu jakakolwiek aplikacja do wykopu

@jegertilbake: Wersja przeglądarkowa na PC jest c-----a, więc to żaden argument na plus xD
Pomijam, że mamy w telefonach po minimum setki gigabajtów pamięci, gigabajty RAMu i wielordzeniowe
  • Odpowiedz