Wpis z mikrobloga

Jadę ostatnio sobie drogą krajową, a przede mną jakiś Nissan Micra a przed nim ciągnik z przyczepą. Kierunek, zerknięcie w lusterka i zaczynam manewr wyprzedzania... Zdążyłem się rozpędzić do 90 jak mi auto zaczęło się dławić a pedał hamulca przestał reagować ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zdążyłem wytracić prędkość silnikiem i wyhamować ręcznym na poboczu.
Adrenalina lekko podskoczyła, bo mogłem być w gorszej sytuacji gdy by się taka akcja odwaliła ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Co się stało?
Przewód ciśnienia od serwa do kolektora wziął i wyskoczył

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #samochody
#audi #volkswagen #prawojazdy #niebieskiepaski
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oby nowy nabywca nie był trupem za miesiąc jak też weźmie go na potrzebę wyprzedzania i nie będzie miał tyle szczęścia. Kupując 30-latka jako auto można naprawdę rozczarować się to jedno, ale w trasie mieć taką przygodę, oby z happy endem. Stare seje, corsy, micry, yarisy, fordy ka do miasta ok, ale poza miastem podczas wyprzedzania duże ryzyko, że albo KM zabraknie albo taka akcja się zdarzy
@Atypical:
  • Odpowiedz
  • 0
@Sylwiusz89: nowy właściciel został poinformowany, żeby wymienił sobie na nowy przewód i najlepiej opaską metalową go zacisnął. To Audi TT jak na swój wiek bardzo zadbane tylko co jakiś czas ze starości wychodzą takie kwiatki
  • Odpowiedz
@Atypical: Audi TT to dla mnie sentyment, bo film wesele. Oni w 1999 roku czy 2000 naprawdę zniszczyli to auto;) Oby nowy nabywca nie był dzbanem i to zrobił. Czyste sumienie choć masz. Po prostu za dużo w życiu od ciotki co z 30 lat jako lekarka w pogotowiu pracowała co święta słyszałem o rozbitych fiatach uno, sejach czy cieniasach co harmonijkę przypominają, bo ktoś stwierdził, że dwa auta i
  • Odpowiedz