Gadam sobie z jednym rekruterem na linkedzie i chcial aby podeslac CV.
Podeslalem i on ma problem o to, ze nie mam napisanego, co robilem w danej techonologii dokladnie. Napisalem, ze na koncu moego CV jest akapit "skills" gdzie napisalem, jaka wiedze posiadam na poziomie certow. Powiedzmy Azure AZ-900, Cisco CCNA/CCNP level.
A on mi odpowiada ze tak nie moze byc. Bo aktualnie CVki sa wrzucane w AI toole i one szukaja zdan kluczy. Jak ich nie ma, to CV laduje w koszu i nikt z HR tego nie widzi nawet.
Czy slyszeliscie o czyms takim?
A co do tego mam w CV to powiedzmy ze
Firma X - complex tshooting network problems related to LAN/WAN - resolving problem management - improving change management process - on boarding and training new members of the team
Tak pisze na szybko, bo nie chce mi sie tego kopiowac. Czyli co robilem w danej firmie nie podaje konkrentych taskow ani technologii, bo to chyba normalne, ze jak rozwiazywalem ticket L3, to umiem robic dane rzeczy.
@Rudz1elec: A propo skanowania przez AI, slyszalem o tym, ze w USA robia cos co sie zwie ATS skan. Nie wiem natomiast dokladnie jak to skanuje to CV i czego w nim szuka, ale jest wstepny odsiew na postawie jakiegos AI.
Gadam sobie z jednym rekruterem na linkedzie i chcial aby podeslac CV.
Podeslalem i on ma problem o to, ze nie mam napisanego, co robilem w danej techonologii dokladnie.
Napisalem, ze na koncu moego CV jest akapit "skills" gdzie napisalem, jaka wiedze posiadam na poziomie certow. Powiedzmy Azure AZ-900, Cisco CCNA/CCNP level.
A on mi odpowiada ze tak nie moze byc. Bo aktualnie CVki sa wrzucane w AI toole i one szukaja zdan kluczy. Jak ich nie ma, to CV laduje w koszu i nikt z HR tego nie widzi nawet.
Czy slyszeliscie o czyms takim?
A co do tego mam w CV to powiedzmy ze
Firma X
- complex tshooting network problems related to LAN/WAN
- resolving problem management
- improving change management process
- on boarding and training new members of the team
Tak pisze na szybko, bo nie chce mi sie tego kopiowac. Czyli co robilem w danej firmie nie podaje konkrentych taskow ani technologii, bo to chyba normalne, ze jak rozwiazywalem ticket L3, to umiem robic dane rzeczy.
Jakies opinie?
"routing policy"
"security policy"
"Nat policy"
To jest ale p------e xd tego na jednej stronie sie nie zmiesci