Aktywne Wpisy
Ostatnio będąc po podwyżkę usłyszałem, że wynagrodzenie minimalne nie ma żadnego wpływu na to by dokonać rewaloryzacji mojej pensji wraz ze wzrostem płacy minimalnej. Jakie jest Wasze zdanie ?
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
Czy według Was pracodawca powinien rewaloryzować pensję wraz ze wzrostem płacy minimalnej?
- Tak 63.8% (67)
- Nie 27.6% (29)
- Nie wiem 8.6% (9)
Kantar +134
"Na koniec dorzucę kilka słów do narodowej debaty, którą wywołał nasz tenisista Jerzy Janowicz.
Powiem szczerze,że nie interesuję się zbytnio tenisem. Czasem obejrzę Federera, czasem Nadala. Janowicza widziałem grającego chyba tylko raz. Jednak kiedy wygrywa, cieszę się. Tak samo jak cieszę się z sukcesów polskich kulomiotów, siatkarzy czy ping-pongistów. Kiedy przegrywają, nie wylewam jednak łez.
Sam byłem sportowcem, grałem również w reprezentacji Polski. Dorastałem w warunkach dalece odbiegających od ideału. Delikatnie mówiąc. Podobnie zresztą jak większość chłopaków, z którymi grałem. Nigdy jednak nie przyszło nam do głowy zwalać winy za porażkę z kiepską drużyną na krzywe boiska, na których graliśmy w młodości.
Nie wymagam od Janowicza wygrywania z każdym i zawsze. Jako kibic wybaczyłbym porażkę z tym 17-latkiem. Pewnie wybaczyłbym nawet wiele takich. To jest bowiem tylko sport. I dlatego jest tak piękny, że czasem słabszy może ograć silniejszego. Nie chcę i nie mogę wymagać od Janowicza samych zwycięstw. Tym bardziej, że wiem, iż nie mamy idealnych warunków do rozwoju i trudniej jest naszym sportowcom osiągać wielkie sukcesy.
Mogę jednak i wymagam, żeby Janowicz nosząc orzełka na piersi, reprezentując Polskę, Polaków, czyli w tym i mnie, nie zachowywał się jak zwykły burak.
Mogę wymagać, żeby pokazał chociaż odrobinę kultury i potrafił zachować się jak reprezentant, nawet wtedy, kiedy przegrywa."
#pilkanozna #tenis #janowicz #matusiak #weszlo