Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki katoliki

A co jeśli Latający Potwór Spagetti naprawdę istnieje?

JA wierzę że Latający Potwór Spagetti istnieje, i to on stworzył wszechświat, a potem zasiał w nas ziarno swojej boskości i zesłał nam pomysł robienia potrawy na Jego Podobieństwo. A potem przyszedł Pan i natchnął osobę której objawił się Latający Potwór jako jeden prawdziwy Bóg! Jeśli ktoś powie mi że kłamstwa a on nie istnieje, to spadnie na niego nasz dżihad, albowiem nie może być tak by wyznawca Pana przeszedł obok bezczynnie!

wszak nasze DNA nawet wygląda jak makaron świderki

#4konserwy #latajacypotworspaghetti #katolicyzm #bezurazy #niechcenikogoobrazic #filozofowanie #wincyjtagow
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojtulas: a czym to się według Ciebie różni ? (poza różnicą w obrządku - nie wiem czy wiesz ale np w tybetańskim buddyzmie robi się trąbki z ludzkich kości )
  • Odpowiedz
@wojtulas: wbrew pozorom to JEST bardzo ważne - pewna grupa wymaga szacunku do swojej religii a odmawia go innym religiom takim jak np wymieniona tu - pytanie dlaczego ? Czy nadeszły już takie czasy że nie mogą powstawać nowe religie ? jest jakiś gdzieś warunek że jak powstała więcej niż 1000 lat temu to już religia jest ?

Czy mamy czekać teraz 1000 lat aż ktoś zapomni jak to się
  • Odpowiedz